Výborný sladký chlebík s tekvicovým pyré

Recept Výborný sladký chlebík s tekvicovým pyré

Pridal: foodblogerka Bianka, 17.10.2014

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kto má rad koláče a domáce pečivo a uprednostňuje ich pred krémovými zákuskami tak ako ja, si určite príde na svoje pri pečení sladkých chlebíkov. Variantov je milión. Na jeseň určite odporúčam tekvicový chlebík. Ja som skombinovala dva druhy tekvíc - hokajdo a maslovú tekvicu. Pod receptom nájdete aj recept na samotné tekvicové pyré, ktoré je neodmysliteľnou ingerdienciou tohto chlebíka - a je veľmi jednoduché.

FOTKA OD VÁS

Pridal: foodblogerka Bianka, 17.10.2014

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

2 hrnčekyhladká múka
1 ČLsóda bikarbóna Dr. Oetker
1/2 ČLprášok do pečiva
1/2 ČLmletá škorica
1/4 ČLmletý muškátový oriešok
1/2 ČLsoľ
100 gmaslo (roztopené)
1 hrnčektekvicové pyré
1 hrnčekhnedý cukor
1/2 ČLvanilková esencia
1 PLcitrónová šťava
2 hrstevlašské orechy (nasekané)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Všetky suroviny okrem orechov spolu zmiešame, dáme do formy vystlanej papierom na pečenie. Uhladíme. Posypeme orechmi. Pečieme 35 minút. Necháme vychladnúť aspoň 11 minút a až potom vyberieme z formy. Ak to vydržíte :)

A tu je pre istotu aj recept na: Tekvicové pyré

Základom chlebíka je ako inak tekvicové pyré. U nás sa mi ho neporadilo kúpiť v plechovke, čo mi malo ušetriť čas. No napokon som aj rada, lebo som musela, toto na pohľad nechutné a jazyku chutné pyré, urobiť doma. Bola to hračka. Urobte si ho aj vy. Príjemne vám prevonia byt a naladíte sa na jeseň. Na plech s pečiacim papierom rozpolíme cca 700 g tekvicu hokajdo a cca 1 kg maslovú tekvica, ktoré sme predtým poriadne umyli. Polievkou lyžicou vyberieme jadierka. Rozkrájame na štvrtiny. Dáme piecť do rúry na 40 minút pri 200 stupňoch. Aspoň dva razy počas pečenia otvoríme dvierka na rúre, aby vybehla von para. Upečenú tekvicu dáme do misky a rozpučíme pučidlom na zemiaky. Ja som šupku nedávala dole, iba ak šla dobrovoľne. Pyré, ktoré nepotrebujeme ihneď do koláča, môžeme uzavrieť do pohárika a zasterilizovať na horšie časy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť