Tip na nedeľný obed |Polievka z červenej šošovice a bravčové stehno na smotane s haluškami
Je tu ďalšia nedeľa a my sme si opäť pre vás pripravili Tip na nedeľný obed. Nechajte sa teda inšpirovať … 🙂
Polievka: Polievka z červenej šošovice
- cesnak – 1 ks
- červená šošovica – 150 – 200 g
- zemiak – 1 ks
- zeleninový vývar – 600 ml
- oregáno – 1 vetvička
- soľ
- korenie
- olej
Postup prípravy:
- Na oleji som osmažila ošúpaný a na kolieska pokrájaný cesnak.
- Pridala som šošovicu (bez predvárania, namáčania), a ošúpaný, na kocky pokrájaný zemiak. Všetko som spolu orestovala, zaliala teplým vývarom.
- Pridala som vetvičku oregana a nechala variť 20 minút.
- Po 20 minútach som vybrala cesnak a oregano a polievku som rozmixovala. Nakoniec som pridala trochu soli a čerstvé mleté korenie.
Hlavné jedlo: Bravčové stehno na smotane s haluškami
- bravčové stehno – 1 ks
- slanina – 150 g (údená, domáca)
- cibuľa – 1 ks
- olej
- šľahačkové smotana – 1 balenie
- soľ
- cukor
- ocot
- bobkový list
- celé čierne korenie
- nové korenie
Na halušky:
- múka – 400 g (hrubá)
- vajce – 1 ks
- mlieko – 250 ml
- soľ
Postup prípravy nájdete tu: Fotorecpt: Bravčové stehno na smotane s haluškami
Dezert: Malinová torta
Ingrediencie:
Piškótová podložka:
- vajce – 2 ks
- práškový cukor – 50 g
- voda – 2 PL
- olej – 2 PL
- polohrubá múka – 4 PL
Jogurtová plnka:
- jogurt – 500 ml
- práškový cukor – 2 PL
- smotana na šľahanie – 250 ml
- ovocné želé – 1 a 1/2 balenia s malinovou alebo jahodovou príchuťou
- voda – 100 ml
- maliny – 50 g
Na zdobenie:
- maliny – 250 g
- čučoriedky – 150 g
- ovocné želé – 1 balenie
- voda – 200 ml
Ozdoby z ovocného želé:
- ovocné želé – 1 balenie
- voda – 100 ml
- silikónová forma – na čoko bonbóny
Postup prípravy nájdete tu: Fotorecept: Malinová torta
Pridaj komentár