NajRecept.sk Dezerty Mandľová torta s bielym krémom a ovocím
Mandľová torta s bielym krémom a ovocím
Recept Mandľová torta s bielym krémom a ovocím
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Love.muffin    ·   8.10.2014

Mandľová torta s bielym krémom a ovocím

Sladká maškrta ideálna na klábosenie s kamoškami pri kávičke. Tento raz som ovocím nešetrila!

Suroviny
170 g (hladká)
múka
70 g (studené)
maslo
štipka
soľ
2 PL
práškový cukor
2 PL
mandľová múčka
1 ks
vajce
drobné
lesné ovocie
sekané (na ozdobu)
mandle
na ozdobu
čokoláda

Na krém:

200 g
biela čokoláda
250 g
mascarpone
150 ml
šľahačka na šľahanie
2 PL
mandľová múčka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vypracujeme si cesto na korpus - múku, soľ, na kocky nakrájané studené maslo, cukor a mandľovú múčku spracujeme rukou.
  2. Nakoniec pridáme vajce a vypracujeme lepkavé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň 30 minút. Dno formy na tarte vystelieme papierom na pečenie.
  3. Cesto rozvaľkáme na kruhový plát, vystelieme ním dno a okraje formy, poprepichujeme ho špáradlom aby sa počas pečenie nenadúvalo.
  4. Pečieme cca 20-30 minút na 180 stupňov.
  5. Bielu čokoládu roztopíme nad parou, za stáleho miešania ju necháme vychladnúť. Potom do nej primiešame mascarpone, mandľovú múčku, a opatrne aj vyšľahanú šľahačku.
  6. Hotový krém rozotrieme na vychladený korpus a poukladáme naň ovocie.
  7. Ja som koláčik ešte posypala sekanými mandľami a ozdobila čokoládovým krémom ganache.

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár