Mandľová torta s bielym krémom a ovocím

Pridal: Love.muffin, 8.10.2014
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Sladká maškrta ideálna na klábosenie s kamoškami pri kávičke. Tento raz som ovocím nešetrila!
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 8.10.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
170 g (hladká)múka
70 g (studené)maslo
štipkasoľ
2 PLpráškový cukor
2 PLmandľová múčka
1 ksvajce
drobnélesné ovocie
sekané (na ozdobu)mandle
na ozdobučokoláda
Na krém:
200 gbiela čokoláda
250 gmascarpone
150 mlšľahačka na šľahanie
2 PLmandľová múčka
- Vypracujeme si cesto na korpus - múku, soľ, na kocky nakrájané studené maslo, cukor a mandľovú múčku spracujeme rukou.
- Nakoniec pridáme vajce a vypracujeme lepkavé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň 30 minút. Dno formy na tarte vystelieme papierom na pečenie.
- Cesto rozvaľkáme na kruhový plát, vystelieme ním dno a okraje formy, poprepichujeme ho špáradlom aby sa počas pečenie nenadúvalo.
- Pečieme cca 20-30 minút na 180 stupňov.
- Bielu čokoládu roztopíme nad parou, za stáleho miešania ju necháme vychladnúť. Potom do nej primiešame mascarpone, mandľovú múčku, a opatrne aj vyšľahanú šľahačku.
- Hotový krém rozotrieme na vychladený korpus a poukladáme naň ovocie.
- Ja som koláčik ešte posypala sekanými mandľami a ozdobila čokoládovým krémom ganache.
KOMENTÁRE K RECEPTU