Lievance z jablkového cesta

Lievance z jablkového cesta

By 3. októbra 2014

Jedlo našich starých materí. Keď sa všetky vnúčatá v lete zišli u starkej na prázdninách, nestačila ich chuderka vysmážať. Mizli z taniera akoby ich víchor sfukoval, ani džem nebolo treba, nieto ešte šľahačka a pekné aranžovanie.  Pohár čerstvého mlieka potom,  a obed bol za nami. Mohli sme pokračovať v šantení a kúpaní v potoku. To boli prázdniny!
Ja lievance často nerobím, možno 2 x do rokaale vonia po nich celý byt. Po škorici a jablkách.

Ingredients

Instructions

  1. Zarobíme voňavé lievancové cesto a nakoniec pridáme nastrúhané jablká.Lievance z jablkového cesta3
  2. Vysmážane lievance na troche oleja.Lievance z jablkového cesta3
  3. Hotové potierame kyslejším (napríklad ríbezlovým alebo višňovým) džemom.
  4. Na vrch som dala kopček jogurtu ... ale môžeme aj kyslú smotanu, či šľahačku. Podľa chuti ... 🙂

    Lievance z jablkového cesta3

 

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

2 odpovedí na Lievance z jablkového cesta

  1. Judita Kelemenova

    Tak som sa dnes rozhodla – vyskúšať tento recept a zistila som že v ňom chýba niečo základné – myslím že múka – ja som ju nahradila ovsenými vločkami a troškou celozrnnej múky …. nakoniec boli chutné dolky 🙂

  2. klaura
    klaura

    Sakriš … veľmi sa ospravedlňujem … ja som to tam fakt nenapísala … v recepte na mojom blogu som to už opravila, tu mi to akosi nejde … ale do receptu ide 300 g HLADKEJ MÚKY … ešte raz prepáčte, chybička sa stala … majte pekný deň …
    Juditka, ďakujem za kometár, som rada, že nakoniec si si poradila a chutili …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *