Lievance z jablkového cesta

Recept Lievance z jablkového cesta

Pridal: klaura, 3.10.2014

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jedlo našich starých materí. Keď sa všetky vnúčatá v lete zišli u starkej na prázdninách, nestačila ich chuderka vysmážať. Mizli z taniera akoby ich víchor sfukoval, ani džem nebolo treba, nieto ešte šľahačka a pekné aranžovanie. Pohár čerstvého mlieka potom, a obed bol za nami. Mohli sme pokračovať v šantení a kúpaní v potoku. To boli prázdniny! Ja lievance často nerobím, možno 2 x do rokaale vonia po nich celý byt. Po škorici a jablkách.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 3.10.2014

Kategorie: Sladké jedlá

SUROVINY

0,5 lmlieko
2 ksvajce
300 ghladká múka
50 - 70 gkryštálový cukor
1 ksvanilkový cukor
1 KL (kopcom)škorica
štipkasoľ
trochaprášok do pečiva
2 ks (ošúpané a nastrúhané)jablko
ako príloha (alebo jogurt či šľahačka)džem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zarobíme voňavé lievancové cesto a nakoniec pridáme nastrúhané jablká.
  2. Vysmážane lievance na troche oleja.
  3. Hotové potierame kyslejším (napríklad ríbezlovým alebo višňovým) džemom.
  4. Na vrch som dala kopček jogurtu ... ale môžeme aj kyslú smotanu, či šľahačku. Podľa chuti ... :)

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť