Lievance z jablkového cesta

Pridal: klaura, 3.10.2014
Kategorie: Sladké jedlá
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jedlo našich starých materí. Keď sa všetky vnúčatá v lete zišli u starkej na prázdninách, nestačila ich chuderka vysmážať. Mizli z taniera akoby ich víchor sfukoval, ani džem nebolo treba, nieto ešte šľahačka a pekné aranžovanie. Pohár čerstvého mlieka potom, a obed bol za nami. Mohli sme pokračovať v šantení a kúpaní v potoku. To boli prázdniny! Ja lievance často nerobím, možno 2 x do rokaale vonia po nich celý byt. Po škorici a jablkách.
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 3.10.2014
Kategorie: Sladké jedlá
SUROVINY
0,5 lmlieko
2 ksvajce
300 ghladká múka
50 - 70 gkryštálový cukor
1 ksvanilkový cukor
1 KL (kopcom)škorica
štipkasoľ
trochaprášok do pečiva
2 ks (ošúpané a nastrúhané)jablko
ako príloha (alebo jogurt či šľahačka)džem
- Hotové potierame kyslejším (napríklad ríbezlovým alebo višňovým) džemom.
KOMENTÁRE K RECEPTU