Králik pečený na víne s cesnakom a bylinkami

Pridal: klaura, 1.10.2014
Kategorie: Králičie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zajace nechováme a tak sa u nás na tanieri objaví naozaj len zriedka ... Ako tento ... bol darovaný a chutil výborne ... Príprava je ako u väčšiny pečeného mäsa veľmi jednoduchá ... :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 1.10.2014
Kategorie: Králičie mäso, Mäso
SUROVINY
očistený králik
(na podlievanie)biele víno
(údená)slanina
cesnak
majorán
soľ
nové korenie
čierne korenie
bobkový list
- Králika naporcujeme, nasolíme, kúsok slaninky nakrájame na kocky, opečieme ju a vo výpeku opečieme aj kúsky králika, aby sa zatiahol .
- Uložíme ho do pekáča, zalejeme výpekom.
- Neočistený cesnak prekrojíme naprieč a pridáme ku králikovi. Čím viac cesnaku, tým lepšie ... má vynikajúcu chuť taký upečený.
- Vhodíme bobkový list a korenie, králika obložíme nakrájanou slaninkou.
- Ppridáme bylinky.
- Ja som hruď naplnila mletým mäsom ochuteným ako na fašírky.
KOMENTÁRE K RECEPTU