Hrachová polievka

Hrachová polievka

By 31. októbra 2014

Polievka zo žltého suchého hrachu, s čerstvým tymiánom a lupienkami opečenej slaninky.

Ingredients

Instructions

  1. Večer som namočil hrach, na druhý deň som ho dal variť v tej vode, v ktorej bol namočený.
  2. Keď sa navrchu spravila pena, tak som ju pozbieral a potom som k hrachu pridal lyžicu olivového oleja.
  3. Zemiak som nakrájal na malé kocky a tiež som ho prihodil k hrachu spolu s vetvičkou čerstvého tymiánu a strúčikom cesnaku.
  4. Varil som to spolu asi pohodinku, pokiaľ nebol hrach mäkký.
  5. Potom som dochutil soľou, rozmixoval ponorným mixérom a zjemnil sladkou 12% smotanou.
  6. Nechal som to spolu prevrieť.
  7. Pokiaľ sa polievka varila, tak som vyškvaril tenké plátky slaniny, to aby som mohol polievočku prizdobiť.

Dobrú chuť 🙂

hrachová polievka

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *