Francúzsky jablkový nákyp

Francúzsky jablkový nákyp

By 18. októbra 2014

Nie je to koláč. Mne to pripomína nákyp, ale v skratke je to dezert - a to vynikajúci. Jednoduchý na prípravu a navyše je bezlepkový.

Ingredients

Instructions

  1. Jablká si umyjeme, vykrojíme jadrovník, prerežeme na polovicu a každú polovicu rozrežeme na 4 časti (jablká nelúpeme).
  2. Do veľkej panvice dáme maslo a na miernom plameni roztopíme. Vhodíme jablká, zvýšime plameň a opekáme 3 - 5 minút (jablká nesmú veľmi zmäknúť). Odstavíme.
  3. Vo veľkej mise si vyšľaháme mlieko, smotanu, mandle a kukuričnú múku. Následne pridáme vajce a cukor a opäť vyšľaháme.
  4. Do zmesi pridáme jablká a opatrne premiešame vareškou.
  5. Zapekaciu misu vymažeme maslom a vlejeme do nej zmes s jablkami.
  6. Pečieme pri 200 °C 45 - 50 minút dozlatista. 
  7. Nákyp podávame teplý. Skladujeme v chladničke a pred podávaním ho môžeme ohriať.

 

francúzsky jablkový nákyp (2)

 

Print

 

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *