Francúzsky jablkový nákyp

Pridal: Spinava kuchyna je s, 18.10.2014
Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nie je to koláč. Mne to pripomína nákyp, ale v skratke je to dezert - a to vynikajúci. Jednoduchý na prípravu a navyše je bezlepkový.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 18.10.2014
Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty
SUROVINY
6 ksjablko
75 gmaslo
100 mlmlieko
200 mlsmotana na šľahanie
100 gmleté mandle
1 PLkukuričná múka
4 ksvajce
3 PLtrstinový cukor
- Jablká si umyjeme, vykrojíme jadrovník, prerežeme na polovicu a každú polovicu rozrežeme na 4 časti (jablká nelúpeme).
- Do veľkej panvice dáme maslo a na miernom plameni roztopíme. Vhodíme jablká, zvýšime plameň a opekáme 3 - 5 minút (jablká nesmú veľmi zmäknúť). Odstavíme.
- Vo veľkej mise si vyšľaháme mlieko, smotanu, mandle a kukuričnú múku. Následne pridáme vajce a cukor a opäť vyšľaháme.
- Do zmesi pridáme jablká a opatrne premiešame vareškou.
- Zapekaciu misu vymažeme maslom a vlejeme do nej zmes s jablkami.
- Pečieme pri 200 °C 45 - 50 minút dozlatista.
- Nákyp podávame teplý. Skladujeme v chladničke a pred podávaním ho môžeme ohriať.
KOMENTÁRE K RECEPTU