Francúzsky jablkový nákyp

Recept Francúzsky jablkový nákyp

Pridal: Spinava kuchyna je s, 18.10.2014

Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nie je to koláč. Mne to pripomína nákyp, ale v skratke je to dezert - a to vynikajúci. Jednoduchý na prípravu a navyše je bezlepkový.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 18.10.2014

Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty

SUROVINY

6 ksjablko
75 gmaslo
100 mlmlieko
200 mlsmotana na šľahanie
100 gmleté mandle
1 PLkukuričná múka
4 ksvajce
3 PLtrstinový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablká si umyjeme, vykrojíme jadrovník, prerežeme na polovicu a každú polovicu rozrežeme na 4 časti (jablká nelúpeme).
  2. Do veľkej panvice dáme maslo a na miernom plameni roztopíme. Vhodíme jablká, zvýšime plameň a opekáme 3 - 5 minút (jablká nesmú veľmi zmäknúť). Odstavíme.
  3. Vo veľkej mise si vyšľaháme mlieko, smotanu, mandle a kukuričnú múku. Následne pridáme vajce a cukor a opäť vyšľaháme.
  4. Do zmesi pridáme jablká a opatrne premiešame vareškou.
  5. Zapekaciu misu vymažeme maslom a vlejeme do nej zmes s jablkami.
  6. Pečieme pri 200 °C 45 - 50 minút dozlatista. 
  7. Nákyp podávame teplý. Skladujeme v chladničke a pred podávaním ho môžeme ohriať.
 

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť