Čoko-tekvicové brownies

Pridal: Love.muffin, 25.10.2014
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pre všetkých čokoholikov je tu jesenná verzia brownies. Veľmi chutná a voňavá kombinácia, ktorá spája najčokoládovejší koláčik s extra vrstvou sladkej krémovej tekvice. Upozorňujem, že najlepšie chutia na druhý deň, takže sa zaprite a vyčkajte! Pôžitok bude o to lepší.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 25.10.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
250 - 300 g (aspoň 50)%horká čokoláda
220 gmaslo
120 gkryštálový cukor
5 ksvajce
1 PLvanilkový extrakt
1 PLkypriaci prášok
1 hrnčekhladká múka
2 - 3 PLkakao
1 hrnčektekvicové pyré
120 g (Philadelphia, Linessa,...)cream cheese
1/4 PL (mletá)škorica
1/8 (mletý)muškátový oriešok
- Čokoládu s maslo roztopíme nad parou, metličkou vymiešame do hladkého krému, necháme trochu vychladnúť.
- Primiešame cukor, vanilku a 4 vajíčka po jednom. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, všetko dobre vymiešame.
- V druhej misku si dobre vymiešame tekvicové pyré, krémový syr, 1 vajíčko, 2 lyžice cukru, škoricu a muškátový orech.
- Dno plechu na koláč si vystelieme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom.
- Najprv nalejeme čokoládovú vrstvu, uhladíme, a na ňu opatrne nalejeme tekvicovú vrstvu a pekne uhladíme.
- Pečieme 45-50 minút v predhriatej rúre na 175 stupňov. Koláčik netreba prepiecť, v strede má byť taký vláčny, navlhnutý od čokolády.
- Pred krájaním necháme koláč úplne vychladnúť.
- Skladujeme v uzavretej nádobe. Vydrží aj 3-4 dni.
KOMENTÁRE K RECEPTU