Zajac dusený na červenej zelenine

Pridal: S varechou v ruke, 9.9.2014
Kategorie: Králičie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zajac s pórom, zelenými olivami a na údenej voňavej slaninke, inšpiroval ma jeden známy a dobrý kuchár, ktorý varí v kuchyni Lidla :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 9.9.2014
Kategorie: Králičie mäso, Mäso
SUROVINY
zajac
grilovanáčervená paprika
paradajky
zelené olivy
čerstvýtymián
slanina údená
cibuľa
cesnak
pór
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
- Rozporcovaného zajaca som osolil, dochutil čerstvo mletým korením a na olivovom oleji som mäso orestoval.
- Keď sa zatiahlo, tak som ho preložil na tanier a do výpeku som vložil na kocky nakrájanú krásne prerastenú údenú slaninu, asi tak dve polievkové lyžice.
- Keď bola slaninka takmer vyškvarená, tak som prihodil nakrájanú cibuľu a po chvíľke (312sec.) som k nej pridal aj nakrájaný cesnak, asi tri strúčiky.
- Nakrájal som grilovanú červenú nakladanú papriku a olúpané domáce paradajky. Pokiaľ nemáte dobré paradajky, použite tie v konzerve. K slaninke s cibuľkou som pridal tú grilovanú papriku a paradajky, dochutil som niekoľkými (6) vetvičkami čerstvého tymiánu a do tohto zeleninového základu som vložil na kolieska nakrájaný pór.
- Dochutil som soľou, potom som do tej červenej zeleninky vložil opečené kúsky zajaca a na vrch som naukladal zelené olivy. Všetko som to mal v takej vyššej rajnici, ktorá sa dá vložiť do rúry.
- Tak som to teda do tej rúry vložil a na 160°C piekol asi 64minút. Ozdobil som lístkami čerstvého tymiánu a podával som s cestovinou
KOMENTÁRE K RECEPTU