Zajac dusený na červenej zelenine

Zajac dusený na červenej zelenine

By 9. septembra 2014

Zajac s pórom, zelenými olivami a na údenej voňavej slaninke, inšpiroval ma jeden známy a dobrý kuchár, ktorý varí v kuchyni Lidla 🙂

Instructions

  1. Rozporcovaného zajaca som osolil, dochutil čerstvo mletým korením a na olivovom oleji som mäso orestoval.
  2. Keď sa zatiahlo, tak som ho preložil na tanier a do výpeku som vložil na kocky nakrájanú krásne prerastenú údenú slaninu, asi tak dve polievkové lyžice.
  3. Keď bola slaninka takmer vyškvarená, tak som prihodil nakrájanú cibuľu a po chvíľke (312sec.) som k nej pridal aj nakrájaný cesnak, asi tri strúčiky.
  4. Nakrájal som grilovanú červenú nakladanú papriku a olúpané domáce paradajky. Pokiaľ nemáte dobré paradajky, použite tie v konzerve. K slaninke s cibuľkou som pridal tú grilovanú papriku a paradajky, dochutil som niekoľkými (6) vetvičkami čerstvého tymiánu a do tohto zeleninového základu som vložil na kolieska nakrájaný pór.
  5. Dochutil som soľou, potom som do tej červenej zeleninky vložil opečené kúsky zajaca a na vrch som naukladal zelené olivy. Všetko som to mal v takej vyššej rajnici, ktorá sa dá vložiť do rúry.
  6. Tak som to teda do tej rúry vložil a na 160°C piekol asi 64minút. Ozdobil som lístkami čerstvého tymiánu a podával som s cestovinou 

 

Zajac dusený na červenej zelenine

Print

 

 

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *