Zajac dusený na červenej zelenine

Recept Zajac dusený na červenej zelenine

Pridal: S varechou v ruke, 9.9.2014

Kategorie: Králičie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zajac s pórom, zelenými olivami a na údenej voňavej slaninke, inšpiroval ma jeden známy a dobrý kuchár, ktorý varí v kuchyni Lidla :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 9.9.2014

Kategorie: Králičie mäso, Mäso

SUROVINY

zajac
grilovanáčervená paprika
paradajky
zelené olivy
čerstvýtymián
slanina údená
cibuľa
cesnak
pór
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rozporcovaného zajaca som osolil, dochutil čerstvo mletým korením a na olivovom oleji som mäso orestoval.
  2. Keď sa zatiahlo, tak som ho preložil na tanier a do výpeku som vložil na kocky nakrájanú krásne prerastenú údenú slaninu, asi tak dve polievkové lyžice.
  3. Keď bola slaninka takmer vyškvarená, tak som prihodil nakrájanú cibuľu a po chvíľke (312sec.) som k nej pridal aj nakrájaný cesnak, asi tri strúčiky.
  4. Nakrájal som grilovanú červenú nakladanú papriku a olúpané domáce paradajky. Pokiaľ nemáte dobré paradajky, použite tie v konzerve. K slaninke s cibuľkou som pridal tú grilovanú papriku a paradajky, dochutil som niekoľkými (6) vetvičkami čerstvého tymiánu a do tohto zeleninového základu som vložil na kolieska nakrájaný pór.
  5. Dochutil som soľou, potom som do tej červenej zeleninky vložil opečené kúsky zajaca a na vrch som naukladal zelené olivy. Všetko som to mal v takej vyššej rajnici, ktorá sa dá vložiť do rúry.
  6. Tak som to teda do tej rúry vložil a na 160°C piekol asi 64minút. Ozdobil som lístkami čerstvého tymiánu a podával som s cestovinou 
 

 

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť