Tom yum goong – thajská polievka s krevetami

Recept Tom yum goong – thajská polievka s krevetami

Pridal: figovnik, 28.9.2014

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Milujem túto polievku a pri každej mojej návšteve do thajska som sa na ňu veľmi tešila, z poslednej návštevy som si konečne doviezla ingrediencie, ktoré sa u nás len ťažko zoženú, no a ostatné veci ako paradajka, cibuľa a iné čo sú u nás k dispozícii neboli problém. Tak som si teda aj na Slovensku mohla dopriať túto výbornú polievku. Ingrediencie, ktoré som si priniesla sa podľa mňa kľudne dajú dostať v Bratislave v špecializovaných obchodoch.

FOTKA OD VÁS

Pridal: figovnik, 28.9.2014

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

SUROVINY

sušenýgalangal
sušenélimetkové listy
sušenácitrónová tráva
25 kskrevety
čerstvácitrónová tráva
1 kscibuľa
15 ks (cherry)paradajky
chilli
tom yum pasta
limetka
soľ
korenie
môže/nemusí byťhríby

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca si dáme 3-3 a 1/2 l vody, sušený galangal, sušené limetkové listy, sušenú citronovú trávu a cibuľu. Necháme zovrieť, potom stíšime oheň, pridáme krevety a čerstvú citrónovú trávu nakrájanú na kúsky.
  2. Asi po 5-6 minútach pridáme čili – každý podľa toho akú ostrú polievku chce, može sa čili aj podrťiť, ale ja som radšej nechala v celosti potom sa to jednoducho vyberá, ideálne je čerstvé čili, ale postačí aj súšené, pridáme aj jarnú cibuľku a tom yum pastu.
  3. Nakoniec pridáme paradajky.
  4. Necháme ešte raz zovrieť všetko poriadne premiešame.
  5. Nakoniec odstavíme z ohňa a pridáme šťavu z limetky – prípadne z citróna, ak nemáme limetku.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť