Tom yum goong – thajská polievka s krevetami

Pridal: figovnik, 28.9.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Milujem túto polievku a pri každej mojej návšteve do thajska som sa na ňu veľmi tešila, z poslednej návštevy som si konečne doviezla ingrediencie, ktoré sa u nás len ťažko zoženú, no a ostatné veci ako paradajka, cibuľa a iné čo sú u nás k dispozícii neboli problém. Tak som si teda aj na Slovensku mohla dopriať túto výbornú polievku. Ingrediencie, ktoré som si priniesla sa podľa mňa kľudne dajú dostať v Bratislave v špecializovaných obchodoch.
FOTKA OD VÁS
Pridal: figovnik, 28.9.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
sušenýgalangal
sušenélimetkové listy
sušenácitrónová tráva
25 kskrevety
čerstvácitrónová tráva
1 kscibuľa
15 ks (cherry)paradajky
chilli
tom yum pasta
limetka
soľ
korenie
môže/nemusí byťhríby
- Asi po 5-6 minútach pridáme čili – každý podľa toho akú ostrú polievku chce, može sa čili aj podrťiť, ale ja som radšej nechala v celosti potom sa to jednoducho vyberá, ideálne je čerstvé čili, ale postačí aj súšené, pridáme aj jarnú cibuľku a tom yum pastu.
- Nakoniec pridáme paradajky.
- Necháme ešte raz zovrieť všetko poriadne premiešame.
- Nakoniec odstavíme z ohňa a pridáme šťavu z limetky – prípadne z citróna, ak nemáme limetku.
KOMENTÁRE K RECEPTU