Tip na nedeľný obed | Šalátová polievka a kačacie kurča na rasci

Tip na nedeľný obed | Šalátová polievka a kačacie kurča na rasci

Je tu nedeľa a my prichádzame s ďalším tipom na nedeľný obed. Tentokrát to bude šalátová polievka, kačacie kurča na rasci a nesmie chýbať dezert – jahodovo – šľahačkový zákusok.

Polievka: Šalátová polievka

Ingrediencie: 

Šalátová-polievka

  • olej
  • hladká múka
  • voda
  • smotana na varenie
  • hlávkový šalát
  • vajce – na tvrdo
  • soľ
  • kôpor
  • cukor
  • ocot

Postup:

  1. Na oleji zapeníme hladkú múku (asi 3  varešky) a keď múka začne voňať, zalejeme ju smotanou, dáme pozor aby nevznikli hrudky, ak je treba, rozriedime vodou. Vlastne si urobíme polievkový bešamel …  :)Necháme ho trochu vychladnúť a dochutíme soľou, cukrom, octom.
  2. Nasekáme umytý hlávkový šalát nadrobno.
  3. Šalát dáme do polievkového základu a už NEVARÍME  !!!  Chceme ho mať chrumkavý …  🙂
  4. Nakoniec pridáme vajíčka uvarené na tvrdo a nasekaný kôpor …… a podávame   🙂
  5. Dobrú chuť …Polievka je dobrá aj vychladená … 🙂

 

Hlavné jedlo: Kačacie kurča na rasci

Ingrediencie:Kačacie-kurča-na-rasci

  • kuracie stehná
  • rasca
  • kačacia masť
  • soľ
  • zemiaky

Postup receptu nájdete tu Kačacie kurča na rasci

 

Dezert: Jahodovo – šľahačkový zákusok

Ingrediencie:Jahodovo-šľahačkový-zákusok

  • vajce – 4 ks
  • olej – 100 ml
  • voda – 100 ml
  • polohrubá múka – 200 g
  • prášok do pečiva – 1 balenie
  • soľ – štipka

Jahodová masa:

  • jahodový kompót – 2 plechovky (400 ml)
  • zlatý klas – 3 balenia
  • kryštálový cukor – 3 PL (podľa vašej chuti)
  • jahodový sirup alebo voda – 100 ml (v prípade potreby)
  • vanilkový cukor – 2 balenia

Na ozdobu:

  • šľahačková smotana – 500 ml
  • práškový cukor – 1 PL (môžeme vynechať)

Postup receptu nájdete tu Jahodovo-šľahačkový zákusok

 

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *