Tip na nedeľný obed | Šalátová polievka a kačacie kurča na rasci
Je tu nedeľa a my prichádzame s ďalším tipom na nedeľný obed. Tentokrát to bude šalátová polievka, kačacie kurča na rasci a nesmie chýbať dezert - jahodovo - šľahačkový zákusok.
Polievka: Šalátová polievka
Ingrediencie:
olej
voda
smotana na varenie
hlávkový šalát
vajce - na tvrdo
soľ
kôpor
cukor
ocot
Postup:
Na oleji zapeníme hladkú múku (asi 3 varešky) a keď múka začne voňať, zalejeme ju smotanou, dáme pozor aby nevznikli hrudky, ak je treba, rozriedime vodou. Vlastne si urobíme polievkový bešamel ... :)Necháme ho trochu vychladnúť a dochutíme soľou, cukrom, octom.
Nasekáme umytý hlávkový šalát nadrobno.
Šalát dáme do polievkového základu a už NEVARÍME !!! Chceme ho mať chrumkavý ... :)
Nakoniec pridáme vajíčka uvarené na tvrdo a nasekaný kôpor ...... a podávame :)
Dobrú chuť ...Polievka je dobrá aj vychladená ... :-)
Hlavné jedlo: Kačacie kurča na rasci
Ingrediencie:
kuracie stehná
rasca
kačacia masť
soľ
zemiaky
Dezert: Jahodovo - šľahačkový zákusok
Ingrediencie:
Jahodová masa:
jahodový kompót - 2 plechovky (400 ml)
zlatý klas - 3 balenia
kryštálový cukor - 3 PL (podľa vašej chuti)
jahodový sirup alebo voda - 100 ml (v prípade potreby)
vanilkový cukor - 2 balenia
Na ozdobu: