Tip na nedeľný obed | Šalátová polievka a kačacie kurča na rasci

Recept Tip na nedeľný obed | Šalátová polievka a kačacie kurča na rasci

Pridal: zuzana jariabekova, 6.9.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tip na nedeľný obed | Šalátová polievka a kačacie kurča na rasci

Je tu nedeľa a my prichádzame s ďalším tipom na nedeľný obed. Tentokrát to bude šalátová polievka, kačacie kurča na rasci a nesmie chýbať dezert - jahodovo - šľahačkový zákusok.

Polievka: Šalátová polievka

Ingrediencie: 

  • olej
  • hladká múka
  • voda
  • smotana na varenie
  • hlávkový šalát
  • vajce - na tvrdo
  • soľ
  • kôpor
  • cukor
  • ocot

Postup:

  1. Na oleji zapeníme hladkú múku (asi 3  varešky) a keď múka začne voňať, zalejeme ju smotanou, dáme pozor aby nevznikli hrudky, ak je treba, rozriedime vodou. Vlastne si urobíme polievkový bešamel ...  :)Necháme ho trochu vychladnúť a dochutíme soľou, cukrom, octom.
  2. Nasekáme umytý hlávkový šalát nadrobno.
  3. Šalát dáme do polievkového základu a už NEVARÍME  !!!  Chceme ho mať chrumkavý ...  :)
  4. Nakoniec pridáme vajíčka uvarené na tvrdo a nasekaný kôpor ...... a podávame   :)
  5. Dobrú chuť ...Polievka je dobrá aj vychladená ... :-)
 

Hlavné jedlo: Kačacie kurča na rasci

Ingrediencie:

  • kuracie stehná
  • rasca
  • kačacia masť
  • soľ
  • zemiaky

Postup receptu nájdete tu Kačacie kurča na rasci

 

Dezert: Jahodovo - šľahačkový zákusok

Ingrediencie:

  • vajce - 4 ks
  • olej - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • polohrubá múka - 200 g
  • prášok do pečiva - 1 balenie
  • soľ - štipka
Jahodová masa:
  • jahodový kompót - 2 plechovky (400 ml)
  • zlatý klas - 3 balenia
  • kryštálový cukor - 3 PL (podľa vašej chuti)
  • jahodový sirup alebo voda - 100 ml (v prípade potreby)
  • vanilkový cukor - 2 balenia
Na ozdobu:
  • šľahačková smotana - 500 ml
  • práškový cukor - 1 PL (môžeme vynechať)

Postup receptu nájdete tu Jahodovo-šľahačkový zákusok

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť