Tip na nedeľný obed | Polievka z pečených paradajok s knedličkami a Cestoviny s kuracími prsiami

Tip na nedeľný obed | Šalátová polievka a kačacie kurča na rasci

Už ďalej nemusíte premýšľať čo uvariť  v nedeľu na obed, s našim Tipom to hravo zvládnete.

Polievka z pečených paradajok s bylinkovými knedličkami

Suroviny:

 

  • paradajky – 7 väčších kusovPolievka z pečených paradajok s bylinkovými knedličkami
  • červená cibuľa – 1 veľký kus
  • cesnak – 4 strúčiky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • hovädzie mäso – 500 g (zadné)
  • zeleninový vývar- 1,7 litra (dala som 1,7 l vody a 1 ČL sypkého zeleninového BIO bujónu)

Bylinkové knedličky:

  • hladká pšeničná múka – 110 g
  • celozrnná pšeničná múka – 80 g
  • parmezán- 2 PL (strúhaný) alebo syr grana padano
  • pažítka- 1 PL (čerstvá, nasekaná)
  • petržlenová vňať – 1 PL (nasekaná)
  • mlieko- 125 ml
  • prášok do pečiva- 1 KL (bezfosfátový)
  • maslo- 60 g (studené)

Postup:

  1. Paradajky prekrojíme na polovicu (zelenú časť stopky vykrojíme), položíme reznou stranou nahor, pridáme očistenú a na mesiačiky nakrájanú cibuľu a neošúpaný cesnak. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
  2. Pečieme neprikryté pri 180 °C 30 minút.
  3. Po upečení necháme paradajky trochu vychladnúť, olúpeme ich.
  4. Olúpeme aj cesnak. Všetko dáme do misy (aj prípadnú šťavu z plechu) a rozmixujeme ponorným mixérom.
  5. Do hrnca dáme 1 PL olivového oleja a po častiach na ňom opečieme mäso nakrájané na kocky. K mäsu pridáme rozmixované paradajky, vývar, osolíme a varíme cca 1 – 1,5 hodiny alebo kým mäso nie je mäkké.

Keď je mäso uvarené pripravíme si knedličky:

  1. Do misky dáme múku, PDP, maslo nakrájané na kocky a rozmrvíme. Vareškou primiešame nakrájané bylinky a nastrúhaný syr.
  2. Pridáme mlieko a vypracujeme cesto.
  3. Pomúčenými rukami vytvarujeme guľky o veľkosti vlašského orecha a varíme ich v polievke 15 minút.

 

Cestoviny s kuracími prsiami, cesnakom, chilli a rajčinami

Suroviny:

Cestoviny s kuracimi prsiami,cesnakom,chilli a rajcinami

  • paradajky – 7 väčších kusov
  • červená cibuľa – 1 veľký kus
  • cesnak- 4 strúčiky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • hovädzie mäso – 500 g (zadné)
  • zeleninový vývar – 1,7 litra (dala som 1,7 l vody a 1 ČL sypkého zeleninového BIO bujónu)

Postup receptu nájdete tu: Cestoviny s kuracími prsiami, cesnakom, chilli a rajčinami

 

Hrnčeková kakaovo-pomarančová bábovka s polevou

Suroviny:

  • hladká múka – 1 pohárHrnčeková kakaovo-pomarančová bábovka s polevou
  • kyslá smotana – 1 pohár
  • práškový cukor – 1 pohár
  • prášok do pečiva – 1 pohár
  • pomarančová kôra – z 1 kusu
  • pomarančová šťava – 2 PL
  • vlašské orechy – 1 pohár (nasekané)
  • granko- 1 pohár
  • vajce- 3 ks
  • olej – 120 ml

Pomarančová poleva:

  • práškový cukor  – 3/4 pohára
  • pomarančová šťava – 3 PL

Postup receptu na Hrnčekovú kakaovo-pomarančovú bábovku s polevou nájdete tu 

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *