Tip na nedeľný obed | Polievka z pečených paradajok s knedličkami a Cestoviny s kuracími prsiami

Recept Tip na nedeľný obed | Polievka z pečených paradajok s knedličkami a Cestoviny s kuracími prsiami

Pridal: Katka, 13.9.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 13.9.2014

Kategorie:

Tip na nedeľný obed | Šalátová polievka a kačacie kurča na rasci

Už ďalej nemusíte premýšľať čo uvariť  v nedeľu na obed, s našim Tipom to hravo zvládnete.

Polievka z pečených paradajok s bylinkovými knedličkami

Suroviny:  
  • paradajky - 7 väčších kusov
  • červená cibuľa - 1 veľký kus
  • cesnak - 4 strúčiky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • hovädzie mäso - 500 g (zadné)
  • zeleninový vývar- 1,7 litra (dala som 1,7 l vody a 1 ČL sypkého zeleninového BIO bujónu)
Bylinkové knedličky:
  • hladká pšeničná múka - 110 g
  • celozrnná pšeničná múka - 80 g
  • parmezán- 2 PL (strúhaný) alebo syr grana padano
  • pažítka- 1 PL (čerstvá, nasekaná)
  • petržlenová vňať - 1 PL (nasekaná)
  • mlieko- 125 ml
  • prášok do pečiva- 1 KL (bezfosfátový)
  • maslo- 60 g (studené)

Postup:

  1. Paradajky prekrojíme na polovicu (zelenú časť stopky vykrojíme), položíme reznou stranou nahor, pridáme očistenú a na mesiačiky nakrájanú cibuľu a neošúpaný cesnak. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
  2. Pečieme neprikryté pri 180 °C 30 minút.
  3. Po upečení necháme paradajky trochu vychladnúť, olúpeme ich.
  4. Olúpeme aj cesnak. Všetko dáme do misy (aj prípadnú šťavu z plechu) a rozmixujeme ponorným mixérom.
  5. Do hrnca dáme 1 PL olivového oleja a po častiach na ňom opečieme mäso nakrájané na kocky. K mäsu pridáme rozmixované paradajky, vývar, osolíme a varíme cca 1 - 1,5 hodiny alebo kým mäso nie je mäkké.
Keď je mäso uvarené pripravíme si knedličky:
  1. Do misky dáme múku, PDP, maslo nakrájané na kocky a rozmrvíme. Vareškou primiešame nakrájané bylinky a nastrúhaný syr.
  2. Pridáme mlieko a vypracujeme cesto.
  3. Pomúčenými rukami vytvarujeme guľky o veľkosti vlašského orecha a varíme ich v polievke 15 minút.
 

Cestoviny s kuracími prsiami, cesnakom, chilli a rajčinami

Suroviny:
  • paradajky - 7 väčších kusov
  • červená cibuľa - 1 veľký kus
  • cesnak- 4 strúčiky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • hovädzie mäso - 500 g (zadné)
  • zeleninový vývar - 1,7 litra (dala som 1,7 l vody a 1 ČL sypkého zeleninového BIO bujónu)
Postup receptu nájdete tu: Cestoviny s kuracími prsiami, cesnakom, chilli a rajčinami  

Hrnčeková kakaovo-pomarančová bábovka s polevou

Suroviny:
  • hladká múka - 1 pohár
  • kyslá smotana - 1 pohár
  • práškový cukor - 1 pohár
  • prášok do pečiva - 1 pohár
  • pomarančová kôra - z 1 kusu
  • pomarančová šťava - 2 PL
  • vlašské orechy - 1 pohár (nasekané)
  • granko- 1 pohár
  • vajce- 3 ks
  • olej - 120 ml
Pomarančová poleva:
  • práškový cukor  - 3/4 pohára
  • pomarančová šťava - 3 PL

Postup receptu na Hrnčekovú kakaovo-pomarančovú bábovku s polevou nájdete tu 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť