Tip na nedeľný obed | Cviklová polievka s ochuteným jogurtom a Zajac na červenej zelenine

Pridal: zuzana jariabekova, 20.9.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: zuzana jariabekova, 20.9.2014
Kategorie:
Tip na nedeľný obed | Cviklová polievka s ochuteným jogurtom a Zajac na červenej zelenine
Je tu ďalšia nedeľa a s ňou prichádza aj náš tip na nedeľný obed. :-) Nechajte sa teda inšpirovať ... ;-)Polievka: Cviklová polievka s ochuteným jogurtom
Ingrediencie:
- cvikla - 500g
- cibuľa - 1 ks
- cesnak - 1 strúčik
- rímska rasca - 1 KL
- maslo - kúsok
- olivový olej
- soľ
- zeleninový vývar - 1,5 l
- petržlenová vňať
- biely jogurt - 1 balenie
- rímska rasca - 1 KL
- rasca - štipka
- mletý koriander - 1/4 KL
- mletá paprika - 1/2 KL
- mleté chilli - štipka
- soľ - štipka
- slnečnicový olej
Postup:
- Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame na drobno.
- Na miernom ohni necháme rozpustiť maslo a zahriať olej, pridáme cibuľu a restujeme cca 5 minút (alebo kým nie je mäkká, nie hnedá!).
- ridáme rímsku rascu a chvíľu popražíme.
- Napokon pridáme cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme. Chvíľu (asi minútu) ju restujeme a následne zalejeme vývarom. Varíme až kým je mäkká.
- Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a ak je potrebné ešte dosolíme.Polievku podávame s ochuteným jogurtom, ktorý pripravíme nasledovne:
- Rímsku aj normálnu rascu nasucho opražíme na panvici.
- Dáme do mažiara a rozdrvíme. Pridáme zvyšné korenie, soľ a premiešame.
- Zmes korenia zmiešame s jogurtom a olejom.
Hlavné jedlo: Zajac dusený ne červenej zelenine
Ingrediencie:
- zajac
- paradajky
- zelené olivy
- tymián - čerstvý
- slanina - údená
- cibuľa
- cesnak
- pór
- olivový olej
- soľ
- čerstvé mleté korenie
Dezert: Marlenka
Ingrediencie:
- vajce - 3 ks
- krupicový cukor - 300 g
- hera - 1 ks
- med - 3 pL (tmavý)
- jedlá sóda - 1 ČL
- hladká múka - 400 g
- kondenzované mlieko - plechovka
- maslo - 300 g
KOMENTÁRE K RECEPTU