Tip na nedeľný obed | Cviklová polievka s ochuteným jogurtom a Zajac na červenej zelenine

Recept Tip na nedeľný obed | Cviklová polievka s ochuteným jogurtom a Zajac na červenej zelenine

Pridal: zuzana jariabekova, 20.9.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tip na nedeľný obed | Cviklová polievka s ochuteným jogurtom a Zajac na červenej zelenine

Je tu ďalšia nedeľa a s ňou prichádza aj náš tip na nedeľný obed. :-) Nechajte sa teda inšpirovať ... ;-)

Polievka: Cviklová polievka s ochuteným jogurtom

Ingrediencie:

  •  cvikla - 500g
  • cibuľa - 1 ks
  • cesnak - 1 strúčik
  • rímska rasca - 1 KL
  • maslo - kúsok
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zeleninový vývar - 1,5 l
  • petržlenová vňať
Ochutený jogurt:
  • biely jogurt - 1 balenie
  • rímska rasca - 1 KL
  • rasca - štipka
  • mletý koriander - 1/4 KL
  • mletá paprika - 1/2 KL
  • mleté chilli - štipka
  • soľ - štipka
  • slnečnicový olej

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame na drobno.
  2. Na miernom ohni necháme rozpustiť maslo a zahriať olej, pridáme cibuľu a restujeme cca 5 minút (alebo kým nie je mäkká, nie hnedá!).
  3. ridáme rímsku rascu a chvíľu popražíme.
  4. Napokon pridáme cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme. Chvíľu (asi minútu) ju restujeme a následne zalejeme vývarom. Varíme až kým je mäkká.
  5. Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a ak je potrebné ešte dosolíme.Polievku podávame s ochuteným jogurtom, ktorý pripravíme nasledovne:
  6. Rímsku aj normálnu rascu nasucho opražíme na panvici.
  7. Dáme do mažiara a rozdrvíme. Pridáme zvyšné korenie, soľ a premiešame.
  8. Zmes korenia zmiešame s jogurtom a olejom.
Polievku ozdobíme jogurtom a petržlenovou vňaťou.

Hlavné jedlo: Zajac dusený ne červenej zelenine

Ingrediencie:

  • zajac
  • červená paprika - grilovaná
  • paradajky
  • zelené olivy
  • tymián - čerstvý
  • slanina - údená
  • cibuľa
  • cesnak
  • pór
  • olivový olej
  • soľ
  • čerstvé mleté korenie
Postup receptu nájdete tu: Zajac dusený na červenej zelenine

Dezert: Marlenka

Ingrediencie:

  • vajce - 3 ks
  • krupicový cukor - 300 g
  • hera - 1 ks
  • med - 3 pL (tmavý)
  • jedlá sóda - 1 ČL
  • hladká múka - 400 g
Krém:
  • kondenzované mlieko - plechovka
  • maslo - 300 g
Postup receptu nájdete tu: Marlenka
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť