Syrovo-šunkové muffiny

Pridal: Love.muffin, 26.9.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak rozmýšľate nad tým čo urobiť cez víkend na raňajky, dajte sa zlákať týmito slanými muffinkami so šunkou a syrom. Ich príprava Vám zaberie pol hodinu, môžte si ich upiecť aj deň pred podávaním. Najlepšie chutia s čerstvou zeleninkou zo záhradky, alebo s horčicou či dresingom.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 26.9.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
SUROVINY
2 hrnčeky (hladká)múka
1 PLkypriaci prášok
štipka - dvesoľ
čierne korenie
100 g (nadrobno nakrájanej)šunka
2 ksvajce
1 hrnčekmlieko
1 a 1/2 hrnčeka (nastrúhaný)syr
6 PL (slnečnicový, ale môžete použiť aj vychladené roztopené maslo)olej
olivy
- Mlieko a vajcia si pred pečením vyberieme z chladničky a necháme ohriať na izbovú teplotu.
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
- V jednej miske si zmiešame preosiatu múku, kypriaci prášok, soľ, korenie a potom vmiešame šunku a necelý hrnček syra.
- V druhej miske vyšľaháme vajcia, olej/maslo a mlieko.
- Obsah oboch misiek spojíme a vymiešame, cesto máme hotové.
- Najlepšie je piecť tieto muffiny v silikónových formách, tie netreba vytrieť olejom, muffiny sa na ne nelepia.
- Cesto si nalejeme do jamiek a posypeme zvyšným syrom.Na vrch môžte pridať olivu.
- Pečieme cca 17-20 minút kým nie sú muffiny nadýchané, zlatisté a na dotyk pevné.
- Po upečení ich nechajte aspoň 5 minút chladnúť vo forme.
- Môžte podávať teplé i vychladené, najlepšie so zeleninkou.
- Pre zdravšiu verziu kľudne použite špaldovú múku.
KOMENTÁRE K RECEPTU