Syrové muffiny s cesnakom a bylinkami

Recept Syrové muffiny s cesnakom a bylinkami

Pridal: Love.muffin, 30.9.2014

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes som sa rozhodla pridať túto chutnú slanú verziu muffinov. Prekvapte nimi svoju polovičku na raňajky, zbaľte ich deťom na desiatu, či pre priateľov na piknik alebo výlet. Sú veľmi praktické a jednoduché na prípravu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 30.9.2014

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

SUROVINY

2 hrnčeky (hladká)múka
1 PLkypriaci prášok
1/2 PLsóda bikarbóna
štipkasoľ
čierne korenie
2 ksvajce
1 ks (veľký)jogurt
6 PLslnečnicový olej
3/4 hrnčeka (tavený, smotanový)syr
cesnak
podľa chuti (bazalka, pažítka, sušený zázvor...)bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny si pred pečením vyberieme z chladničky aby mali rovnakú izbovú teplotu, inak sa cesto zrazí.
  2.  Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
  3. V jednej miske si zmiešame všetky suché suroviny (múka, k.prášok, sóda bi karbónu, soľ, korenie), v druhej miske zmiešame vajcia, olej, jogurt, nakoniec primiešame zmes syr + cesnak + bylinky (tie je treba dobre premiešať aby sa spojili suroviny).
  4. Nakoniec primiešavame postupne suché suroviny. Najlepšie je piecť tieto muffiny v silikónových formách, tie netreba vytrieť olejom, muffiny sa na ne nelepia.
  5. Pečieme cca 20 minút kým nie sú muffiny nadýchané a zlatisté (zbytočne dlho ich nepečte lebo budú suché).
  6. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť 10-15 minút kým sa cesto ustáli.
  7. Skladujte v uzavretej vzduchotesnej nádobe, nech neobschnú. Správajte sa k nim ako ku chlebíku. Pred konzumáciou ich môžete vždy trochu zohriať v rúre alebo v mikrovlnke, nech sú ako čerstvé.

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť