Salko cookies

Recept Salko cookies

Pridal: Love.muffin, 11.9.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tieto keksíky sú moje najoblúbenejšie! Ako malá som zbožňovala sladučké kondenzované mlieko, ktoré si moja babka dávala do kávy. Aj dnes si občas kúpim Piknik v tube :) Super na týchto keksíkoch je, že obsahujú minimum surovín, a ako náplň môžete použiť čokoľvek máte radi (čokoládu, rôzne orechy, hrozienka, lentilky, kokos, želé...). Určite ich musíte vyskúšať!!! Ja som tentoraz upiekla klasické keksíky s čokoládovými kúskami a netradičné pomarančové s kokosom. Toto množstvo Vám vystačí na takú menšiu dávku, záleží od veľkosti keksíkov. Ja robievam z 1 konzervy salka, čo je dvojnásobok surovín.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 11.9.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

200 g (izbovej teploty)maslo
200 g (sladké kondenzované mlieko)salko
250 ghladká múka
2 malé lyžicekypriaci prášok
kokos
1 ksBIO pomaranč
alebo nasekaná čokoládachoco-chips

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo si vyšľaháme do penista, pridáme salko a zas šľaháme (ja používam ručný mixér a špirálové nástavce).
  2. Nakoniec primiešame aj múku s kypriacim práškom a vypracujeme hladké vláčne cesto. (Ak chcete vyskúšať viac druhov keksíkov, cesto si rozdeľte na viacej častí podľa toho koľko máte náplní.)
  3. Cesto si rozdelíme na 2 časti do dvoch misiek. Do jedenej primiešame čokoládové kúsky (buď kúpite už hotové chocolate chips alebo ľubovolnú čokoládu nakrájate na kúsky), do druhej primiešame nastrúhanú/nasekanú pomarančovú kôru, môžte pridať aj trochu šťavy s dužinou.
  4. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov, plech si vystelieme papierom na pečenie.
  5. Z cesta tvarujeme guličky, ktoré spľasneme na placku a ukladáme na plech. Vrch pomarančových guličiek ešte namočíme do kokosu.
  6. Pečieme cca 12-15 minút, kým je spodok zlatistý.
  7. Určite ich kontrolujte, lebo na vrchu budú stále biele, len podľa spodku viete že už sú zlatisté. Ak sa pripečú odspodu, tak sú celé horkasté.

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť