Rozhovor s macaronkovou kráľovnou Luckou spolu so súťažou a Vyhodnotením

Pridal: Katka, 18.9.2014
Kategorie: Tipy a triky
Nahraj fotku a pochváľ sa
Pridal: Katka, 18.9.2014
Kategorie: Tipy a triky
Rozhovor s macaronkovou kráľovnou Luckou spolu so súťažou a Vyhodnotením
Poznáte ospevovanejší dezert akým sú macaronky? Ich chrumkavá škrupinka, vláčne jadro a lahodná plnka, proste vynikajúce! Porozprávali sme sa preto o nich so sympatickou slečnou Luckou Gažovou, ktorá tieto vynikajúce malé dobroty pečie. Prezradila nám niečo o ich príprave a jej ceste za macaronkami. Mimochodom Lucka je mladá kočka, ktorá kedysi zvíťazila v súťaži Miss 2008 ako Miss Sympatia. Pamätáte si ju ešte?
Lucku môžete kontaktovať na jej FB page Lulu´s Bakery, prípadne na webovej stránke www.lulusbakery.sk
- Čo bolo pre Teba impulzom pre kuchárske umenie? Pravdepodobne zvedavosť a moja tvrdohlavosť. Odrazu ma začalo baviť jedlo, prezerala som si rôzne stránky foodblogerov a našla som macaronky. Vtedy ich na Slovensku nebolo možné zohnať. Všetci písali aká je to alchýmia a že málokto ich vie upiecť - to mi ako štartovací prvok úplne stačilo.
- Ako sa z modelky stane nadšenec cukrárskeho umenia? Modelky predsa musia kvôli línii odolávať všetkým sladkým nástrahám :) Už niekoľko rokov nie som až taká "veľká" modelka aby toto bolo mojou prioritou. Keď som aktívne pracovala a cestovala ako modelka tak som tieto veci riešila. Teraz už veľmi nie, priority sa mi posunuli trochu iným smerom. Radšej si popri pečení zacvičím aby som nenarástla do enormných rozmerov.
- Ako si spomínaš na svoje začiatky s pečením makaroniek? Je naozaj pravda to čo sa hovorí, že recept na macarónky je najľahší no zároveň najťažší na prípravu? Samotný recept je jednoduchý, pretože sa skladá len z troch surovín. Príprava je však už o niečom inom. V skutočnosti je to naozaj alchýmia a svojim spôsobom aj umenie. Ide tu o sekundy, každý jeden stupeň v rúre a tiež i miligrami. Takže môžem potvrdiť, je to kombinácia niečoho veľmi jednoduchého no zároveň ťažkého. A moje začiatky? Hodiny som presedela pred rúrou v tureckom sede a čakala, ako to s každou várkou dopadne. :)
- Prečo si sa rozhodla práve pre francúzske makrónky, cheesecaky a cupcakes? Pečiem cukrovinky, ktoré sa mi vizuálne páčia a hlavne chutia. Preto som sa rozhodla nepracovať s fondánom a podobnými vecami, ktoré od prírodných jemne odbočujú
- Kedy a kde si jedla najlepšiu/najhoršiu makrónku? Najlepšiu som jedla zatiaľ vo Viedni a najhoršiu paradoxne v Bratislave.
- Kto Ťa počas doterajšieho pôsobenia v pečení najviac pozitívne ovplyvnil? Keď som začínala piecť, väčšina ľudí ma odhovárala aká to je ťažká a hlavne nedocenená práca. Ja som sa však do pečenia zamilovala. Potrebovala som to správne nakopnutie, ktoré som dostala od Jakuba, kamaráta a dizajnéra. Keď ochutnal moje koláče povedal, že niečo také dobré si nezaslúži mať také zlé logo! A vtedy to začalo, spravili sme logo, spolu s ďalším kamarátom i stránku a facebookovú stránku, na ktorej sa o mne ľudia dozvedeli a môžu tam nájsť všetky aktuálne informácie.
- Máš nejaký vzor, ktorý je pre Teba inšpiráciou? Konkrétny vzor veru nie.
- Pamätáš si ešte na svoj prvý upečený koláč, prípadne prvé pečenie? Ako to dopadlo?Presne si nepamätám, ktorý bol prvý no určite to nedopadlo dobre a chutne. Viem však s istotou povedať, že sa mi nepodarili ani nepečené kokosové guľky, ktoré pozostávali len z piškót, rumu a kokosu :)
- Chystáš sa otvoriť si vlastnú cukráreň kde budú môcť všetci obdivovatelia sladkých dobrôt môcť ochutnať vynikajúce sladké pochúťky z Tvojej kuchárskej vášne? V budúcnosti určite áno, je to môj sen a cieľ, za ktorým idem. Verím, že sa mi to v blízkej dobe podarí. Držte palce! :)
Ak ste ešte neochutnali tie najlepšie macaronky aké sme my jedli, máte možnosť vyhrať v súťaži balenie 20-tich kusov macaroniek. Na zapojenie vám stačí napísať pod článok komentár, prečo by ste práve vy mali vyhrať toto balenie. Šťastného výhercu vyžrebujeme 29.9.2014 a uverejníme pod článkom.