Polievka z pečených paradajok s bylinkovými knedličkami

Pridal: Spinava kuchyna je s, 9.9.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Táto polievka mala u nás doma veľký úspech. Hoci je jej príprava trošku časovo náročnejšia, ale určite tá námaha stojí za to :).
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 9.9.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
7 väčších kusovparadajky
1 veľký kusčervená cibuľa
4 strúčikycesnak
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
500 g (zadné)hovädzie mäso
1,7 litra (dala som 1,7 l vody a 1 ČL sypkého zeleninového BIO bujónu)zeleninový vývar
Bylinkové knedličky:
110 ghladká pšeničná múka
80 gcelozrnná pšeničná múka
2 PL (strúhaný) alebo syr grana padanoparmezán
1 PL (čerstvá, nasekaná)pažítka
1 PL (nasekaná)petržlenová vňať
125 mlmlieko
1 KL (bezfosfátový)prášok do pečiva
60 g (studené)maslo
- Paradajky prekrojíme na polovicu (zelenú časť stopky vykrojíme), položíme reznou stranou nahor, pridáme očistenú a na mesiačiky nakrájanú cibuľu a neošúpaný cesnak. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
- Pečieme neprikryté pri 180 °C 30 minút.
- Po upečení necháme paradajky trochu vychladnúť, olúpeme ich.
- Olúpeme aj cesnak. Všetko dáme do misy (aj prípadnú šťavu z plechu) a rozmixujeme ponorným mixérom.
- Do hrnca dáme 1 PL olivového oleja a po častiach na ňom opečieme mäso nakrájané na kocky. K mäsu pridáme rozmixované paradajky, vývar, osolíme a varíme cca 1 - 1,5 hodiny alebo kým mäso nie je mäkké.
- Do misky dáme múku, PDP, maslo nakrájané na kocky a rozmrvíme. Vareškou primiešame nakrájané bylinky a nastrúhaný syr.
- Pridáme mlieko a vypracujeme cesto.
- Pomúčenými rukami vytvarujeme guľky o veľkosti vlašského orecha a varíme ich v polievke 15 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU