Pistáciovo limetkový koláčik

Recept Pistáciovo limetkový koláčik

Pridal: figovnik, 20.9.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento recept je bezlepkový. Robila som ho pre moju kamošku na narodeniny.

FOTKA OD VÁS

Pridal: figovnik, 20.9.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

100 gpolenta
1 ČLprášok do pečiva
(sekané) 250 gpistácie
(izbovej teploty) 250 gmaslo
250 gkryštálový cukor
2 ksvajce
4 kslimetka

Na polevu:

200 g (alebo bánovecká nátierka - vobec nepoznať rozdiel) philadelphia
2 kslimetka
200-250 gpráškový cukor

Na ozdobu:

limetka
pistácie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Predhrejeme si rúru na 160 °C.
  2. Do tortovej formy s priemerom 28 cm si dáme papier na pečenie, alebo vzmastíme a vysypeme bezlepkovou múkou (ak chceme aby bol zákusok celý bezlepkový).
  3. Do jednej misky si vymeriame polentu, pistácie, prášok do pečiva a premiešame.
  4. V druhej miske vyšlaháme maslo a cukor asi 5 min.
  5. Pridáme vajíčka a po jednom zašlaháme.
  6. Šťavu z 3 limetiek aj s dužinou a len šťavu z jednej limetky pridáme do misky so suchými ingredienciami.
  7. Premiešame, pridáme do misky s maslom a poriadne zamiešame.
  8. Vylejeme do tortovej formy a utlapkáme aby bola zmes rovnomerne rozložená.
  9. Dáme piecť na 1 hodinu (možno viac – záleží na rúre – treba kontrolovať).
  10. Spravíme test špajdlou – vpichneme do stredu, ak na nu nie je hmota nalepená – vytiahneme ju čistú – vtedy je koláčik hotový.
  11. Necháme úplne vychladnúť, až potom vyberáme z formy.
  12. Polevu si pripravíme nasledovne – nátierku šlaháme s cukrom a so šťavou z dvoch limetiek, kým nemáme spojenú hmotu.
  13. Vložíme do chladničky a koláč zdobíme až keď je úplne vychladnutý.

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť