NajRecept.sk Dezerty Panna Cotta s čučoriedkovým pyré
Panna Cotta s čučoriedkovým pyré
Recept Panna Cotta s čučoriedkovým pyré
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
figovnik    ·   21.9.2014

Panna Cotta s čučoriedkovým pyré

Panna cotta – po taliansky varená smotana. To znamená že to nie je nič iné ako smotana, cukor, prípadne aróma / esencia a želatína. ALE, dnes je už veľa receptov, kde sa mieša smotana s mliekom, prípadne sú recepty aj s jogurtom, to všetko preto, aby panna cotta nebola taká ťažká, naopak aby bola jemná a ľahká, ideálna v lete :) mňam !

Suroviny
500 ml
smotana na šľahanie
250 ml
mlieko
3-4 pláty (alebo 3-4 čl práškovej želatíny)
želatína
125 g (ale môže byť aj menej - pre mňa to bolo veľmi sladké)
cukor
1 ČL (môže byť aj rum)
vanilková aróma
(alebo čokoláda) na vrch
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Asi do deci mlieka si dáme napučať želatínu.
  2. Ssmotanu, zvyšok mlieka a cukor si zatiaľ dáme do hrnca a začneme zohrievať, privedieme do varu.
  3. Pridáme arómu/rum.
  4. Potom dáme dole z ohňa, pridáme mlieko v ktorom sme si rozmiešali práškovú želatínu alebo rozpustili plátkovú.
  5. Poriadne rozmiešame s habarkou !
  6. Ešte vrátime na oheň a tam ešte poriadne rozmiešame. Pozor teraz už nesmie vrieť kôli želatíne!
  7. Ovocie, v mojom prípade čučoriedky, som dala do hrnca s troškou cukru a povarila.
  8. Potom ponorným mixérom rozmixovať na pyré.
  9. Toto potom dať na vrch ale až po ztuhnutí panna cotty. Tuhnutie je ideálne cez noc. :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár