Panna Cotta s čučoriedkovým pyré
Panna cotta – po taliansky varená smotana. To znamená že to nie je nič iné ako smotana, cukor, prípadne aróma / esencia a želatína. ALE, dnes je už veľa receptov, kde sa mieša smotana s mliekom, prípadne sú recepty aj s jogurtom, to všetko preto, aby panna cotta nebola taká ťažká, naopak aby bola jemná a ľahká, ideálna v lete :) mňam !
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
500 mlsmotana na šľahanie
250 mlmlieko
3-4 pláty (alebo 3-4 čl práškovej želatíny)želatína
125 g (ale môže byť aj menej - pre mňa to bolo veľmi sladké)cukor
1 ČL (môže byť aj rum)vanilková aróma
(alebo čokoláda) na vrchovocie
- Asi do deci mlieka si dáme napučať želatínu.
- Ssmotanu, zvyšok mlieka a cukor si zatiaľ dáme do hrnca a začneme zohrievať, privedieme do varu.
- Pridáme arómu/rum.
- Potom dáme dole z ohňa, pridáme mlieko v ktorom sme si rozmiešali práškovú želatínu alebo rozpustili plátkovú.
- Poriadne rozmiešame s habarkou !
- Ešte vrátime na oheň a tam ešte poriadne rozmiešame. Pozor teraz už nesmie vrieť kôli želatíne!
- Ovocie, v mojom prípade čučoriedky, som dala do hrnca s troškou cukru a povarila.
- Potom ponorným mixérom rozmixovať na pyré.
- Toto potom dať na vrch ale až po ztuhnutí panna cotty. Tuhnutie je ideálne cez noc. :)
KOMENTÁRE K RECEPTU