Palacinky zbožňujem už od svojho útleho detstva. Pamätám si keď som ich ešte potajme brala čerstvo upečené, horúce a vychutnávala si ich len tak samé bez džemu či tvarohu. S ich vôňou a chuťou sa vždy vrátim do čias bezstarostného detstva. Pridajte sa aj vy a vráťte sa s nimi o niekoľko rokov späť. Nemyslite na nič, len si vychutnávajte tú sladkú vôňu a chuť. Pamätám si ako som ich piekla po prvý krát, všetky do jednej sa mi potrhali, niektorým sa podarilo pripiecť a nakoniec zničiť panvicu. Tak som sa na ne tešila, že mi ich nakoniec musela upiecť moja babka, ktorá keď uvidela ten výbuch v kuchyni sa len pousmiala nad mojou nešikovnosťou. Pozorne som ju sledovala a tak som sa naučila niekoľko dôležitých grífov pri ich príprave. Je naozaj dôležité mať dobrú panvicu, ktorú aj tak treba vždy potrieť trochou oleja, aby sa vám ľahko obracali a rovnomerne opiekli. Palacinky nie sú len tak hocaké sladké jedlo, sú dezertom či sladkým jedlom, ktorým nepokazíte nič a môžete ich pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov. Ako túto sladkú pochúťku pripravujete vy?
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu