“Nocino” – likér zo zelených orechov

likér zo zelených orechov

By 20. septembra 2014

Tento likér podľa legendy sa spája s prítomnosťou stríg a čarov, ktoré nápoj začali pripravovať... Tradícia je taká, že orechy naň treba zbierať na svätého Jána. Nechajú sa v nočnej rose a príprava sa začína až na druhý deň. Príprava končí v deň pred Sviatkom všetkých svätých (31. októbra).

Ingredients

Instructions

  1. Orechy umyjeme pod tečúcou vodou a pokrájame na štvrtiny.
  2. Zalejeme vychladnutým sirupom uvareným z vody a cukru, pridáme škoricu, klinčeky a kôru z citrónu.
  3. Všetko zalejeme alkoholom, uzavrieme v sklenenej nádobe a necháme stáť 40-60 dní na slnku.
  4. Každý deň pohár otvoríme a všetko premiešame. Po tejto dobe likér prefiltrujeme a dáme do fliaš.
  5. Takto ho skladujeme v tme a chlade ešte niekoľko týždňov (1-4 mesiace).
  6. Čím viac stojí, tým je lepší.
 Na zdravie!
Nocino
Print

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *