"Nocino" - likér zo zelených orechov

Pridal: moj sladky svet, 20.9.2014
Kategorie: Nápoje
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento likér podľa legendy sa spája s prítomnosťou stríg a čarov, ktoré nápoj začali pripravovať... Tradícia je taká, že orechy naň treba zbierať na svätého Jána. Nechajú sa v nočnej rose a príprava sa začína až na druhý deň. Príprava končí v deň pred Sviatkom všetkých svätých (31. októbra).
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 20.9.2014
Kategorie: Nápoje
SUROVINY
16 ks (zelených, nazbieraných koncom júna - skôr ako začnú zrieť)orechy
600 mlalkohol
400 gcukor
200 mlvoda
kúsokškorica
5 ksklinček
kúsokcitrónová kôra
- Orechy umyjeme pod tečúcou vodou a pokrájame na štvrtiny.
- Zalejeme vychladnutým sirupom uvareným z vody a cukru, pridáme škoricu, klinčeky a kôru z citrónu.
- Všetko zalejeme alkoholom, uzavrieme v sklenenej nádobe a necháme stáť 40-60 dní na slnku.
- Každý deň pohár otvoríme a všetko premiešame. Po tejto dobe likér prefiltrujeme a dáme do fliaš.
- Takto ho skladujeme v tme a chlade ešte niekoľko týždňov (1-4 mesiace).
- Čím viac stojí, tým je lepší.
Na zdravie!
KOMENTÁRE K RECEPTU