Nedeľný Apple pie

Recept Nedeľný Apple pie

Pridal: barborka, 15.9.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jablká, škorica a tvaroh. Kombinácia, ktorú pozná naozaj každý. Tá vôňa mi pripomína Vianoce, ktoré sa mimochodom celkom rýchlo približujú. (To bude ale pečenia :) )Tento koláčik som chcela vyskúšať už dávno a konečne sa to podarilo. Príprava netrvala ani pol hodinu a hotový nevydržal snáď ani pol dňa. Dobré dlho nevydrží... :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 15.9.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

150 g (izbová teplota aby sa dalo dobre rozmiešať)maslo
300 ghladká múka
70 gpráškový cukor
1/4 balíčkakypriaci prášok
štipka soli
1 1/2 dclmlieko
vanilkový cukor
1 ksvajce

Plnka:

6 ks (očistené, na drobno nakrájané)jablká
1 balíček škoricový cukor
(pokvapkať)citrónová šťava
(hrudkový) 130 gtvaroh
vanilkový cukor
citrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny na cesto si zmiešame. Pozor na pridávanie mlieka. Je dôležité ho dávať ako posledné a po menších dávkach. Môže sa stať, že bude cesto trošku lepkavé, vtedy pridajte ešte múku.
  2. Z cesta odoberieme kúsok na vytvorenie mriežok (od oka). Dáme do chladničky.
  3. Väčšiu časť cesta si vyvaľkáme do rozmerov okrúhlej formy.
  4. Formu vytrieme maslom a vysypeme múkou.
  5. Cesto dáme do formy a okraje ponaťahujeme.
  6. Očistené jablká nakrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  7. Pridáme škoricový cukor a premiešame aby sa prichytil na kúsky jabĺk.
  8. Tvaroh si vymiešame spolu s citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom.
  9. Na cesto pridáme jablká a posypeme pripraveným tvarohom.
  10. Menšiu časť cesta vyvaľkáme a nakrájame na pásy, ktoré ukladáme na koláč.
  11. Pečieme na 150 ° cca 35-40 minút (treba sledovať).
Dobrú chuť :)  

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť