Nedeľný Apple pie
Jablká, škorica a tvaroh. Kombinácia, ktorú pozná naozaj každý. Tá vôňa mi pripomína Vianoce, ktoré sa mimochodom celkom rýchlo približujú. (To bude ale pečenia :) )Tento koláčik som chcela vyskúšať už dávno a konečne sa to podarilo. Príprava netrvala ani pol hodinu a hotový nevydržal snáď ani pol dňa. Dobré dlho nevydrží... :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
150 g (izbová teplota aby sa dalo dobre rozmiešať)maslo
300 ghladká múka
70 gpráškový cukor
1/4 balíčkakypriaci prášok
štipka soli
1 1/2 dclmlieko
vanilkový cukor
1 ksvajce
Plnka:
6 ks (očistené, na drobno nakrájané)jablká
1 balíček škoricový cukor
(pokvapkať)citrónová šťava
(hrudkový) 130 gtvaroh
vanilkový cukor
citrónová kôra
- Suroviny na cesto si zmiešame. Pozor na pridávanie mlieka. Je dôležité ho dávať ako posledné a po menších dávkach. Môže sa stať, že bude cesto trošku lepkavé, vtedy pridajte ešte múku.
- Z cesta odoberieme kúsok na vytvorenie mriežok (od oka). Dáme do chladničky.
- Väčšiu časť cesta si vyvaľkáme do rozmerov okrúhlej formy.
- Formu vytrieme maslom a vysypeme múkou.
- Cesto dáme do formy a okraje ponaťahujeme.
- Očistené jablká nakrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Pridáme škoricový cukor a premiešame aby sa prichytil na kúsky jabĺk.
- Tvaroh si vymiešame spolu s citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom.
- Na cesto pridáme jablká a posypeme pripraveným tvarohom.
- Menšiu časť cesta vyvaľkáme a nakrájame na pásy, ktoré ukladáme na koláč.
- Pečieme na 150 ° cca 35-40 minút (treba sledovať).
KOMENTÁRE K RECEPTU