Levanduľový sirup

Recept Levanduľový sirup

Pridal: adkas-tastyfood, 2.9.2014

Kategorie: Sirupy, šťavy a likéry, Nápoje

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dostala som od sestry krasnu knihu - Bylinky v kuchyni. Medzi inymi je tam aj tento recept na levandulovy sirup. Uz som ho niekolkokrat robila, ale akosi sa vzdy skor spotreboval ako som ho stihla nafotit. Mam rada levandulu v kuchyni. Ci uz cerstvu alebo aj susenu. Mam rada jej zvlastnu chut v potrave. Kym som nepoznala chut levandule, nevedela som si ju predstavit. Pri niektorom z mojich levandulovych receptov sa ma ktosi pytal, ze ako chuti levandula. Noo, tak levandulovo. Tak ako vonia, tak aj chuti. Rozhodne kto neskusi, ten nepozna. Recept venujem mojej milej sestricke......sorry, ze s trojrocnym oneskorenim.... Z uvedeneho mnozstva je 200-250 ml sirupu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 2.9.2014

Kategorie: Sirupy, šťavy a likéry, Nápoje

SUROVINY

3PL (čerstvé kvety)levanduľa
300 gkryštálový cukor
z jedného citróna (pokrájaná na menšie pásiky)citrónová kôra
300 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hlbsej panvice dame cukor, levandulove kvietky a citronovu koru.
  2. Zalejeme 300 ml vody.
  3. Na miernom ohni za staleho miesania rozpustime cukor. Asi 3-4 minuty.
  4. Odstavime z ohna a nechame vyluhovat minimalne 30 minut.
  5. Opat vratime na ohen ( uz nemiesame) a od doby, ked zacne bublat varime 5-7 minut, kym nezacne hustnut.
  6. Davame pozor, aby sme prilis dlho nevarili lebo prilis vyvareny sirup scukornatie ( mne sa to uz raz stalo).
  7. Odstavime z ohna a nechame vychladnut.
  8. Cez velmi huste sitko (alebo mozeme pouzit aj kusok namoceneho muselinu) precedime sirup do vysterilizovanej flase s uzaverom.
Mozeme ho uskladnovat 4-6 tyzdnov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť