Levanduľová pena

Levanduľová pena

By 27. septembra 2014

Ingredients

Instructions

  1. Slahackovu smotanu, cukor a levandulu nechame zovriet, stisime teplotu a na miernom ohni povarime 2 minuty.
  2. Odstavime a prikryte nechame vychladnut.
  3. Scedime cez sitko.
  4. Zelatinu pokropime 1-2 PL vody a nechame napucat asi 10 minut.
  5. Potom ju na miernom ohni zahrejeme, kym je tekuta.
  6. Nevarime!Odstavime z ohna.
  7. Mascarpone vymiesame a za staleho slahania pridame polovicu levandulovej smotany.
  8. Druhu polovicu levandulovej smotany pridame k rozpustenej zelatine, dobre premiesame, nechame mierne ochladit.
  9. Nalejeme do mascarpone a spolu dobre preslahame, kym sa zmes spoji.
  10. Nakoniec pridame potravinarske farbivo.
  11. Naplnime do poharov a odlozime do chladu stuhnut .
  12. Podavame s kopcekom slahacky.

Levanduľová pena - Lavender mousse

Levanduľová pena - Lavender mousse 3

Levanduľová pena - Lavender mousse 2

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *