Levanduľová pena

Recept Levanduľová pena

Pridal: adkas-tastyfood, 27.9.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

125 mlsmotana na šľahanie
2 PLkryštálový cukor
čerstvé 2 PL alebo sušených 1 PLlevanduľové kvety
250 gmascarpone
(v prášku) 5 gželatína
(Wilton - Violeta. fialové)potravinárske farbivo

Na ozdobu:

100 ml šľahačková smotana
1 PL (zarovnaná)práškový cukor
pár lupienkov Levanduľa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Slahackovu smotanu, cukor a levandulu nechame zovriet, stisime teplotu a na miernom ohni povarime 2 minuty.
  2. Odstavime a prikryte nechame vychladnut.
  3. Scedime cez sitko.
  4. Zelatinu pokropime 1-2 PL vody a nechame napucat asi 10 minut.
  5. Potom ju na miernom ohni zahrejeme, kym je tekuta.
  6. Nevarime!Odstavime z ohna.
  7. Mascarpone vymiesame a za staleho slahania pridame polovicu levandulovej smotany.
  8. Druhu polovicu levandulovej smotany pridame k rozpustenej zelatine, dobre premiesame, nechame mierne ochladit.
  9. Nalejeme do mascarpone a spolu dobre preslahame, kym sa zmes spoji.
  10. Nakoniec pridame potravinarske farbivo.
  11. Naplnime do poharov a odlozime do chladu stuhnut .
  12. Podavame s kopcekom slahacky.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť