Levanduľová pena

Pridal: adkas-tastyfood, 27.9.2014
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 27.9.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
125 mlsmotana na šľahanie
2 PLkryštálový cukor
čerstvé 2 PL alebo sušených 1 PLlevanduľové kvety
250 gmascarpone
(v prášku) 5 gželatína
(Wilton - Violeta. fialové)potravinárske farbivo
Na ozdobu:
100 ml šľahačková smotana
1 PL (zarovnaná)práškový cukor
pár lupienkov Levanduľa
- Slahackovu smotanu, cukor a levandulu nechame zovriet, stisime teplotu a na miernom ohni povarime 2 minuty.
- Odstavime a prikryte nechame vychladnut.
- Scedime cez sitko.
- Zelatinu pokropime 1-2 PL vody a nechame napucat asi 10 minut.
- Potom ju na miernom ohni zahrejeme, kym je tekuta.
- Nevarime!Odstavime z ohna.
- Mascarpone vymiesame a za staleho slahania pridame polovicu levandulovej smotany.
- Druhu polovicu levandulovej smotany pridame k rozpustenej zelatine, dobre premiesame, nechame mierne ochladit.
- Nalejeme do mascarpone a spolu dobre preslahame, kym sa zmes spoji.
- Nakoniec pridame potravinarske farbivo.
- Naplnime do poharov a odlozime do chladu stuhnut .
- Podavame s kopcekom slahacky.
KOMENTÁRE K RECEPTU