Hríbová frittata

Recept Hríbová frittata

Pridal: Love.muffin, 25.9.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Frittata je taliansky vajíčkový koláč, niečo ako pečené omeleta. Jej príprava je veľmi jednoduchá, môžete ju urobiť na tisíce spôsobov. Prekvapte svoju rodinu v nedeľu na raňajky týmto skvelým receptom!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 25.9.2014

Kategorie:

SUROVINY

6 ksvajce
250 g (lesné alebo šampiňóny)huby
2 ks (jarná)cibuľka
100 g (na strúhanie - podľa chuti)syr
2 PLmaslo
pažítka
olej
soľ
čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Cibuľku si nasekéme na jemno.
  3. Na panvici si zohrejeme olej, orestujeme cibuľku, pridáme šampiňóny a ešte 3-4 minúty opekáme.
  4. V miske si vyšľaháme vajíčka, ochutíme soľou a korením, primiešame 3/4 nastrúhaného syra, a vmiešame aj šampiňóny.
  5. Na hlbšej panvici vhodnej aj do rúry si roztopíme maslo, vlejeme zmes a necháme asi 5 minút na miernom ohni len tak ohrievať.
  6. Nakoniec posypeme zvyšným syrom a pažítkou.
  7. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov kým frittata stuhne a povrch je zlatistý.
  8. Pred vyklopením ju necháme trochu vychladnúť.
  9. Podávame s pečivkom a zeleninkou.
  10. Ja nemám panvicu vhodnú do rúry, takže som zmes trochu opiekla na panvici, preliala do sklennej misy na zapekanie, a tak dala piecť.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť