NajRecept.sk Hríbová frittata
Hríbová frittata
Recept Hríbová frittata
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Love.muffin    ·   25.9.2014

Hríbová frittata

Frittata je taliansky vajíčkový koláč, niečo ako pečené omeleta. Jej príprava je veľmi jednoduchá, môžete ju urobiť na tisíce spôsobov. Prekvapte svoju rodinu v nedeľu na raňajky týmto skvelým receptom!

Suroviny
6 ks
vajce
250 g (lesné alebo šampiňóny)
huby
2 ks (jarná)
cibuľka
100 g (na strúhanie - podľa chuti)
syr
2 PL
maslo
pažítka
olej
soľ
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Cibuľku si nasekéme na jemno.
  3. Na panvici si zohrejeme olej, orestujeme cibuľku, pridáme šampiňóny a ešte 3-4 minúty opekáme.
  4. V miske si vyšľaháme vajíčka, ochutíme soľou a korením, primiešame 3/4 nastrúhaného syra, a vmiešame aj šampiňóny.
  5. Na hlbšej panvici vhodnej aj do rúry si roztopíme maslo, vlejeme zmes a necháme asi 5 minút na miernom ohni len tak ohrievať.
  6. Nakoniec posypeme zvyšným syrom a pažítkou.
  7. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov kým frittata stuhne a povrch je zlatistý.
  8. Pred vyklopením ju necháme trochu vychladnúť.
  9. Podávame s pečivkom a zeleninkou.
  10. Ja nemám panvicu vhodnú do rúry, takže som zmes trochu opiekla na panvici, preliala do sklennej misy na zapekanie, a tak dala piecť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár