Gaštanový cheesecake

Recept Gaštanový cheesecake

Pridal: Love.muffin, 25.9.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kto nemiluje gaštanové pyré, tak tento recept ani nepozerajte - je to totiž silno gaštanová pochúťka!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 25.9.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

250 g (Hobbits alebo BeBe)sušienky
125 g (izbovej teploty)maslo
250 gmascarpone
200 g (1 kocka úplne stačí) gaštanové pyré
1 baleniekyslá smotana
80 g (kryštálový alebo 1 - 3 balenia vanilkového cukru)cukor
2 ksvajce
2 PLhladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Tortovú formu si poriadne vymažeme maslom, dno môžeme vystlať papierom na pečenie. Sušienky si rozmixujeme na prášok (alebo ich dajte do mirkoténového sáčku a rozdrvte sekáčom na mäso). Musíte ale docieliť jemný prášok.
  2. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami poriadne vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy a poriadne utlačíme.
  3. Korpus dáme zapiecť na 10-15 minút do rúry na 180 stupňov. Potom necháme vychladnúť.
  4. V miske si vymiešame mascarpone, vajíčka, smotanu, múku a namrvené gaštanové pyré (ak ste kupovali zmrazené nezabudnite ho najprv rozmraziť).
  5. Podľa chuti pridajte cukor alebo vanilínový cukor, lebo gaštanové pyré je samo o sebe dosť sladké. Plnku nalejeme na korpus a pečieme vo vodnom kúpeli cca 50 minút na 160-170 stupňov (riaďte sa svojou rúrou).
  6. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
  7. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake chladnúť v rúre ešte tak 1 hodinu.
  8. Potom ho vyberieme, necháme úplne vychladnúť a dáme na noc do chladničky zatuhnúť (aspoň na 3-4 hodiny). Môžeme posypať čoko hoblinkami...

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť