Fotorecept | Malinová torta

Fotorecept | Malinová torta

Pridal: adkas-tastyfood, 22.9.2014

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Torta bola výborná. Iste ste si všimli, že podložka pod tortou je upečená piškóta. Tomu sa potešil najmä môj manžel, ktorý tie nepečené ,,podložky" nemá v obľube. Torta je osviežujúca, na zdobenie okrem malín som použila aj čerstvé čučoriedky. Táto kombinácia ovocia chuťovo príjemne doplnila jogurtovo-malinovú časť torty, ktorá je spevnená zo želé. Na ozdobu bokov som použila hviezdice z ovocného želé. Môžete použiť akýkoľvek vzor alebo ju urobiť aj bez želé ozdoby na bokoch, rozhodnutie je iba na vás. Na prípravi potrebujeme tortovú formu s priemerom 24 cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 22.9.2014

Kategorie: Torty

SUROVINY

Piškótová podložka:

2 ksvajce
50 gpráškový cukor
2 PLvoda
2 PLolej
4 PLpolohrubá múka

Jogurtová plnka:

500 mljogurt
2 PLpráškový cukor
250 mlsmotana na šľahanie
1 a 1/2 balenia (s malinovou alebo jahodovou príchuťou)ovocné želé
100 mlvoda
50 gmaliny

Na zdobenie:

250 gmaliny
150 gčučoriedky
1 balenieovocné želé
200 mlvoda

Ozdoby z ovocného želé:

1 balenie ovocné želé
100 mlvoda
(na čoko bonbóny)silikónová forma

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ

Poznamka: ovocne zele s malinovu prichutou (ja som pouzila jahodove , 1 balenie je na 500 ml tekutiny, ale robila som iba s malym mnozstvom vody, aby bola hmota po stuhnuti pevna)

Pouzila som toto ovocne zele. Je dochutene, takze cukor nie  je potrebne pridavat. Na SVK je vraj dostat v Marks&Spencer. Ak nie, tak mozno pouzit tortove zele, ktore rozrobite v malinovom sirupe ( pri tomto variante postupujte podla navodu s tym, ze mnozstvo vody znizite, aby bolo zele dobre tuhe. )

  1. Najprv si urobime ozdoby na bok torty. Zele dame do misky a zalejeme 100 ml vody.
  2. V mikrovlnke mierne zahrejeme a miesame, kym sa zele rozpusti.
  3. Nalejeme do silikonovej formy.
  4. Vyborne posluzi striekacka, ktorou si dobre vieme regulovat pridavanie tekutiny do formy. ( Ak sa trochu tekutiny zvysi, dame ju bokom a potom neskor pouzijeme na tortu, ked budeme zalievat ovocie.
  5. Tieto ozdoby si mozeme urobit aj den pred pecenim torty, aby zelatina dobre stuhla, minimalne vsak 3 hodiny.
  6. Upecieme piskotu. Do tortovej formy na spodok vystrihneme z papiera na pecenie kruh.
  7. Boky nevystielame papierom.
  8. Bielka s cukrom vyslahame, pridame zltka, preslahame.
  9. Pridame vodu, olej.
  10. Zakazdym dobe preslahame a nakoniec primiesame muku.
  11. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm a pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov C asi 15 - 20 minut.
  12. Nechame vychladnut.
  13. Jogurtova plnka. Zele zalejeme 100 ml vody.
  14. Zahrejeme a miesame, kym sa celkom nerozpusti.
  15. Davame pozor, nesmie s varit.
  16. Varenim strati svoju vlastnost tuhnut.
  17. Nechame ochladit.
  18. Slahackovu smotanu vyslahame dotuha.
  19. Jogurt vymiesame s praskovym cukrom a pridame vyslahanu tuhu slahackovu smotanu.
  20. Za staleho miesania pridame vychladnute zele ( nie stuhnute) a dobre spolu preslahame.
  21. Nakoniec uz iba rucne vmiesame maliny.
  22. Zhotovenie torty. Z torty odstranime papier a piskotu vlozime spat do cistej tortovej formy.
  23. Boky tortovej formy vystelieme foliou.
  24. Aby sa folia (alobal) lepsie prilepila na boky formy, jemne ich potrieme maslom.
  25. Z formy vyberieme stuhnute zele na ozdoby a jemnym pritisknutim ich prilepime v pravidelnych rozostupoch na boky tortovej formy.
  26. Opatrne nalejeme jogurtovu zmes do tortovej formy a odlozime do chladnicky stuhnut.
  27. Po stuhnuti ulozime ovocie a zalejeme s ovocnym zele, ktore sme rozrobili s 200 ml vody.
  28. Dame stuhnut do chladnicky. Tortu uskladnujeme v chladnicke.
Dobru chut!  

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť