Fotorecept | Malinová torta

Pridal: adkas-tastyfood, 22.9.2014
Kategorie: Torty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Torta bola výborná. Iste ste si všimli, že podložka pod tortou je upečená piškóta. Tomu sa potešil najmä môj manžel, ktorý tie nepečené ,,podložky" nemá v obľube. Torta je osviežujúca, na zdobenie okrem malín som použila aj čerstvé čučoriedky. Táto kombinácia ovocia chuťovo príjemne doplnila jogurtovo-malinovú časť torty, ktorá je spevnená zo želé. Na ozdobu bokov som použila hviezdice z ovocného želé. Môžete použiť akýkoľvek vzor alebo ju urobiť aj bez želé ozdoby na bokoch, rozhodnutie je iba na vás. Na prípravi potrebujeme tortovú formu s priemerom 24 cm.
Pridal: adkas-tastyfood, 22.9.2014
Kategorie: Torty
SUROVINY
Piškótová podložka:
Jogurtová plnka:
Na zdobenie:
Ozdoby z ovocného želé:
Poznamka: ovocne zele s malinovu prichutou (ja som pouzila jahodove , 1 balenie je na 500 ml tekutiny, ale robila som iba s malym mnozstvom vody, aby bola hmota po stuhnuti pevna)
Pouzila som toto ovocne zele. Je dochutene, takze cukor nie je potrebne pridavat. Na SVK je vraj dostat v Marks&Spencer. Ak nie, tak mozno pouzit tortove zele, ktore rozrobite v malinovom sirupe ( pri tomto variante postupujte podla navodu s tym, ze mnozstvo vody znizite, aby bolo zele dobre tuhe. )
- V mikrovlnke mierne zahrejeme a miesame, kym sa zele rozpusti.
- Tieto ozdoby si mozeme urobit aj den pred pecenim torty, aby zelatina dobre stuhla, minimalne vsak 3 hodiny.
- Upecieme piskotu. Do tortovej formy na spodok vystrihneme z papiera na pecenie kruh.
- Boky nevystielame papierom.
- Bielka s cukrom vyslahame, pridame zltka, preslahame.
- Pridame vodu, olej.
- Zakazdym dobe preslahame a nakoniec primiesame muku.
- Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm a pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov C asi 15 - 20 minut.
- Nechame vychladnut.
- Jogurtova plnka. Zele zalejeme 100 ml vody.
- Zahrejeme a miesame, kym sa celkom nerozpusti.
- Davame pozor, nesmie s varit.
- Varenim strati svoju vlastnost tuhnut.
- Nechame ochladit.
- Slahackovu smotanu vyslahame dotuha.
- Zhotovenie torty. Z torty odstranime papier a piskotu vlozime spat do cistej tortovej formy.
- Boky tortovej formy vystelieme foliou.
- Aby sa folia (alobal) lepsie prilepila na boky formy, jemne ich potrieme maslom.
- Z formy vyberieme stuhnute zele na ozdoby a jemnym pritisknutim ich prilepime v pravidelnych rozostupoch na boky tortovej formy.
- Dame stuhnut do chladnicky. Tortu uskladnujeme v chladnicke.