Fotorecept | Bruschetta s figami,ricottou a zelerovými stonkami

Fotorecept | Bruschetta s figami,ricottou a zelerovými stonkami

Pridal: MadeWithLove, 29.9.2014

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Myslim si, že k tomuto jedlu netreba nič povedať. Je to proste bomba! Prosím nedajte sa odradiť zelerovými stonkami, chceme predsa papať viac zeleniny a chutia naozaj skvelo!

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 29.9.2014

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

1 PLolivový olej
4 ks (keď sú veľké alebo 6 stredne veľkých)figy
maslo
2 ČLmed
stonka (iba lístky, môže nemusí byť)tymián
6-8 kszelerové stonky
extra virgin olivový olej
citrónová šťava
4 veľké krajcechleba
1 strúčik (môže nemusí byť)cesnak
75-100 gricotta
soľ
čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Každú figu si nakrájame na 5 kusov.  
  2. V panvici si rozohrejeme olej s maslom.
  3. Keď sa maslo rozpustí, pridáme med (ak používate tymián, tak ho tiež teraz pridajte).
  4. Počkáme, kým sa nám med rozpustí a pridáme figy.
  5. Pomaličky obraciame tak, aby sa nám figy obalili medom z každej strany a smažíme na najmenšom plameni cca 5 min. (až do momentu, keď figy zmäkknú a začnú vypúšťať šťavu). 
  6. Zelerové stonky si nakrájame na tenko.
  7. Pridáme k nim extra virgin olivový olej a citrónovú šťavu.
  8. Všetko poriadne premiešame.
  9. Chleba si otoastujeme (ja som ho spravila na panvici, pretože nemáme toaster).
  10. Ešte keď sú teplé, tak ho môžeme natrieť cesnakom (presne ako topinku).
  11. Pokvapkáme olivovým olejom.
  12. Na to dáme zelerové stonky, na ne poukladáme figy.
  13. Potom ricottu, opäť olivový olej, soľ a čierne korenie.
Môžme papať :)  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť