Cviklová polievka s ochuteným jogurtom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 9.9.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 9.9.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
500 gcvikla
1 kscibuľa
1 veľký strúčikcesnak
1 KLrímska rasca
kúsokmaslo
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1,5 Lzeleninový vývar
petržlenová vňať
Ochutený jogurt:
1 baleniebiely jogurt
1 KLrímska rasca
štipkarasca
1/4 KLmletý koriander
1/2 KLmletá paprika
štipkamleté čili
štipkasoľ
slnečnicový olej
- Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame na drobno.
- Na miernom ohni necháme rozpustiť maslo a zahriať olej, pridáme cibuľu a restujeme cca 5 minút (alebo kým nie je mäkká, nie hnedá!).
- ridáme rímsku rascu a chvíľu popražíme.
- Napokon pridáme cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme. Chvíľu (asi minútu) ju restujeme a následne zalejeme vývarom. Varíme až kým je mäkká.
- Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a ak je potrebné ešte dosolíme. Polievku podávame s ochuteným jogurtom, ktorý pripravíme nasledovne:
- Rímsku aj normálnu rascu nasucho opražíme na panvici.
- Dáme do mažiara a rozdrvíme. Pridáme zvyšné korenie, soľ a premiešame.
- Zmes korenia zmiešame s jogurtom a olejom.
KOMENTÁRE K RECEPTU