Cviklová polievka s ochuteným jogurtom

Recept Cviklová polievka s ochuteným jogurtom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 9.9.2014

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 gcvikla
1 kscibuľa
1 veľký strúčikcesnak
1 KLrímska rasca
kúsokmaslo
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1,5 Lzeleninový vývar
petržlenová vňať

Ochutený jogurt:

1 baleniebiely jogurt
1 KLrímska rasca
štipkarasca
1/4 KLmletý koriander
1/2 KLmletá paprika
štipkamleté čili
štipkasoľ
slnečnicový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame na drobno.
  2. Na miernom ohni necháme rozpustiť maslo a zahriať olej, pridáme cibuľu a restujeme cca 5 minút (alebo kým nie je mäkká, nie hnedá!).
  3. ridáme rímsku rascu a chvíľu popražíme.
  4. Napokon pridáme cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme. Chvíľu (asi minútu) ju restujeme a následne zalejeme vývarom. Varíme až kým je mäkká.
  5. Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a ak je potrebné ešte dosolíme. Polievku podávame s ochuteným jogurtom, ktorý pripravíme nasledovne:
  6. Rímsku aj normálnu rascu nasucho opražíme na panvici.
  7. Dáme do mažiara a rozdrvíme. Pridáme zvyšné korenie, soľ a premiešame.
  8. Zmes korenia zmiešame s jogurtom a olejom.
Polievku ozdobíme jogurtom a petržlenovou vňaťou.  

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť