Bravčové plátky Garam Masala

Pridal: adkas-tastyfood, 27.9.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
Nahraj fotku a pochváľ sa
Tentokrát recept bez fotopostupu. Ani som nemala v úmysle ho pridávať, ale músko bolo také chutnučké...Nie je to nič zložité, isto sa to dá zvládnuť aj bez fotopostupu. Trošku som pozmenila tradičný postup a pridala garam masala a namiesto červenej mletej papriky som použila paradajkový pretlak v tube. Drobné zmeny poskytli skvelý chuťový zážitok. Mimochodom v Anglicku predávajú paradajkový pretlak , ktorý je podľa mňa omnoho lepší aj konzistencoiu aj chuťovo ako na Slovensku. Tá krásna vôňa, ktorá sa niesla dnešné nádherné slnečné dopoludnie cez otvorené okno v kuchyni zaručene pošteklila chuťové poháriky okoloidúcim:).
Pridal: adkas-tastyfood, 27.9.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
- Pripravíme si panvicu (kastról) v ktorej budeme mäso dusiť.
- Na dno panvice dáme malé množstvo oleja. Narežeme nadrobno cibuľu. Pridáme do oleja.
- Mäso umyjeme, osušíme.
- Plátky narežeme malými zárezmi, aby sa pri pečení netočili.
- Vyklepeme, nie na veľmi tenko. Osolíme, okoreníme.
- Na panvici rozpálime olej. Mäso poprášime hladkou múkou a opečieme z oboch strán.
- Medzitým si zapneme sporák pod panvicou s olejom a cibuľou.
- Cibuľu porestujeme dosklovita.
- Opečené plátky mäsa preložíme do panvice s cibuľou.
- Pridáme paradajkový pretlak, rascu, kari, chilli, cesnak, garam masala. Podlejeme vývarom.
- Ak nemáte vývar, môžete podliať aj vodou.
- Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Mäso dusíme prikryté cca 40 minút.
- Treba občas skontrolovať, aby vám neprihorelo. Múka urobí taký obal na mäse a pri dusení môže rýchlo prihorieť, ak máme málo šťavy na mäse.
- Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.