Bravčové plátky Garam Masala

Recept Bravčové plátky Garam Masala

Pridal: adkas-tastyfood, 27.9.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tentokrát recept bez fotopostupu. Ani som nemala v úmysle ho pridávať, ale músko bolo také chutnučké...Nie je to nič zložité, isto sa to dá zvládnuť aj bez fotopostupu. Trošku som pozmenila tradičný postup a pridala garam masala a namiesto červenej mletej papriky som použila paradajkový pretlak v tube. Drobné zmeny poskytli skvelý chuťový zážitok. Mimochodom v Anglicku predávajú paradajkový pretlak , ktorý je podľa mňa omnoho lepší aj konzistencoiu aj chuťovo ako na Slovensku. Tá krásna vôňa, ktorá sa niesla dnešné nádherné slnečné dopoludnie cez otvorené okno v kuchyni zaručene pošteklila chuťové poháriky okoloidúcim:).

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 27.9.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

vykostené (plátky podľa počtu osôb)bravčové karé
2 kscibuľa
2 PLparadajkový pretlak
3 - 4 strúčikycesnak
1 KLkari korenie
1 KLgarma masala
1 KLrasca
1/4 KLchilli
soľ
mleté čierne korenie
olej
na podliatievývar
na poprášenie mäsahladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si panvicu (kastról) v ktorej budeme mäso dusiť.
  2. Na dno panvice dáme malé množstvo oleja. Narežeme  nadrobno cibuľu. Pridáme do oleja.
  3. Mäso umyjeme, osušíme.
  4. Plátky narežeme malými zárezmi, aby sa pri pečení netočili.
  5. Vyklepeme, nie na veľmi tenko. Osolíme, okoreníme.
  6. Na panvici rozpálime olej. Mäso poprášime hladkou múkou a opečieme z oboch strán.
  7. Medzitým si zapneme sporák pod panvicou s olejom a cibuľou.
  8. Cibuľu porestujeme dosklovita.
  9. Opečené plátky mäsa preložíme do panvice s cibuľou.
  10. Pridáme paradajkový pretlak, rascu, kari, chilli, cesnak, garam masala. Podlejeme vývarom.
  11. Ak nemáte vývar, môžete podliať aj vodou.
  12. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Mäso dusíme prikryté  cca 40 minút.
  13. Treba občas skontrolovať, aby vám neprihorelo. Múka urobí taký obal na mäse a pri dusení môže   rýchlo prihorieť, ak máme málo šťavy na mäse.
  14. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť