12 hodinové kačacie stehienká s celerovo-zemiakovou kašou

Recept 12 hodinové kačacie stehienká s celerovo-zemiakovou kašou

Pridal: figovnik, 8.9.2014

Kategorie: Kačacie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto jedlo nepotrebuje veľa námahy, ani dlhé státie pri sporáku. Jednoducho len čas a trpezlivosť. Kačka sa odmení rozpadávajúcim ružovým mäskom. A ráno vstávať na vôňu mäska bolo tiež príjemné. :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: figovnik, 8.9.2014

Kategorie: Kačacie mäso, Mäso

SUROVINY

4 stehná (alebo iné časti kačky, poprípade celá)kačka
soľ
rasca
mlieko

Na kašu:

500 g (ošúpaných, omytých)zemiaky
200 g (ošúpaný, omytý)celer

Na červenú kapustu:

500 g (červená alebo biela)kapusta
1 ks (malá)cibuľa
3 PLolej
4-5 ksbobkový list
čierne korenie
soľ
4-5 PLcukor
iné korenie, kto má čo rád

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Aby som vedela ľahšie vysvetliť časový rozvrh, napíšem príklad ako som to robila ja. V piatok večer som stehienká vložila do misky a zaliala mliekom – úplne aby sa ponorili. Toto som zatvorila a dala do chladničky.
  1. V sobotu o polnoci stehienká vybereme zlejeme mlieko a osušíme ich.
  2. Položíme ich na pekáč, osolíme a okoreníme rascou, môže byť mletá aj celá, kto ako chce.
  3. Soli sa nebojíme – ja používam hrubú morskú.
  4. Pekáč zatvoríme (prikryjeme alobalom) a dáme to rúry ktorú si nastavíme na 90 °C. Môžeme ísť kľudne spať.
  5. Nastavíme si budík na 7mu ráno. V rúre zvýšime teplotu na 110-120 °C a pekáč ešte neotvárame.
  6. Môžeme ísť ďalej spať :) Okolo 12 tej na obed vyberieme pekáč a otvoríme ho.
  7. Kačku pooblievame s vlatnou šťavou ktorú vypotila.
  8. Zase zvýšime teplotu na 150 °C dopečieme asi 15-20 min (pokiaľ sa jedná len o stehienká, ak ide o celú kačku tak ešte aspoň hodinu jej dáme).
  9. Celerovo – zemiaková kaša : zemiaky a celer pokrájeme na kocky (už ošúpané).
  10. Vložíme do hrnca a napustíme vodu aby sa potopili.
  11. Pridáme asi 1 PL soli.
  12. Necháme vrieť.
  13. Vidličkou postupne kontrolujeme a keď je všetko mäkké vypneme.
  14. Vodu zlejeme a ponorným mixérom všetko rozmixujeme.
  15. Okoreníme podľa chuti a dosolíme.
  16. Korenie odporúčam mletý muškátový oriešok, biele korenie, čierne korenie alebo poprípade čerstvé bylinky (rozmarín, tymián).
  17. Červená kapusta : v hrnci si zohrejeme olej, a pridáme na jemno pokrájanú cibuľku trochu opečieme.
  18. Pridáme kapustu pokrájanú na jemné slížiky.
  19. Premiešame, pridáme bobkový list, soľ, korenie.
  20. Zatvoríme pokrievkou.
  21. Po 10 min pridáme cukor, znova premiešame a necháme ešte 5-10 min povariť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť