Tip na nedeľný obed: Pikantná kuracina s cuketou a takmer talianské tiramisu

Pridal: barborka, 30.8.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 30.8.2014
Kategorie:
Polievka: Kelová polievka
Ingredients
- oravská slanina - 50 g
- olivový olej - 1 PL
- syr pecorino - 50 g
- rasca - 1 ČL
- rímska rasca - 1/2 ČL
- citrónová šťava - 1 ČL
- soľ
- čierne korenie
Postup receptu:
- Kel zbavte vonkajších listov, rozkrojte napoly, vykrojte hlúb a listy pokrájajte na cca centimetrové prúžky.
- Prepláchnite na veľkom site, pripadne umyte v mise s vodou.
- Slaninu pokrájajte nadrobno a krátko ju osmažte na olivovom oleji vo veľkom hrnci.
- Rascu aj rímsku rascu zľahka podrvte v mažiari a pridajte k slanine.
- Pridajte kel , citrónovú šťavu a premiešajte.
- Po 2-3 minútach prilejte niečo vyše litra vody, závisí na veľkosti kelu.
- Prikryte pokrievkou a pomaličky priveďte k varu.
- Kým sa varí, pecorino nastrúhajte alebo naplátkujte škrabkou na zemiaky.
- Kel varte na miernom plameni asi dvadsať minút, kým sú aj hrubšie časti listov krehké, no nie prevarené.
- Odoberte cca polovicu objemu polievky do hlbšej misy, pridajte pecorino a rozmixujte dohladka.
- Vlejte späť do hrnca a premiešajte.
- Ochuťte soľou a korením.
Hlavné jedlo: Pikantná kuracina s cuketou
Ingredients
- cuketa - (menšia) 1 ks
- cibuľa
- chilli paprička
- syr v črievku - (karička, bambino) 1/2
- soľ
- korenie
- olej
Postup receptu nájdete tu: Pikantná kuracina s cuketou
Dezert: Takmer talianské tiramisu
Ingredients
- likér Amaretto - 2 dcl
- mletá káva - 3 KL
- mascarpone - 500 g
- vajce - 4 ks
- kryštálový cukor - 200 g
- holandské kakao - 3 PL
Postup receptu nájdete tu: Takmer talianské tiramisu
KOMENTÁRE K RECEPTU