Tip na nedeľný obed | Krémová polievka z pečených paprík a Rezne pod perinou

Pridal: Katka, 2.8.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Opäť prinášame inšpiratívny Tip na nedeľný obed, ktorý vám poradí čo uvariť. Prajeme vám dobrú chuť a príjemný víkend :)
Polievka: Krémová polievka z pečených paprík
Ingrediencie:
- 1 ks - konzerva rajčín
- 1 ks - zemiak
- 1 ks - cibuľa
- 1 ks - cesnak
- 1 ks - zeleninový bujón
- 1 ČL - červená paprika
- 2 ČL - worchesterová omáčka
- z 1/2 ks - citrónová šťava
- 2 ČL - cukor
Postup receptu:
- Papriky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte pod rozpálený gril.
- Keď začnú černieť, obráťte ich a nechajte sčernieť i z druhej strany.
- Po opečení ich pod tečúcou vodou zbavte šúp i jadrovníkov a nakrájajte na kúsky.
- V hrnci na troške olivového oleja opražte nadrobno nakrájanú cibuľku cca 3 minúty a potom prihoďte cesnak a červenú papriku.
- Premiešajte a po minúte pridajte papriku, rajčiny z konzervy a nadrobno nakrájaný zemiak.
- Prilejte cca 8 dcl vody a zeleninový bujón.
- Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujte polievku tyčovým mixérom dohladka.
- Dochuťte worchestrovou omáčkou, citrónovou šťavou a cukrom, prípadne pridajte čerstvé bylinky (po odstavení z plameňa).
- Odporúčam podávať s údeným syrom a mletým čiernym korením.
Hlavné jedlo: Rezne pod perinou
Ingrediencie:
- 1,2 kg bravčové karé
- 200 g údený syr (strúhaný)
- 2 nožičky klobása údená
- 4 ks cibuľa (nakrájaná na kolieska)
- 4 strúčiky cesnak
- 1 ks smotana na varenie
- 2 PL horčica
- soľ
- olej
- mleté čierne korenie
- rasca
- tymián
- mletá červená paprika
Postup receptu:
Rezne pod perinou
Dezert: Tvarohová mramorová bábovka
Ingrediencie:
- 250 g tvaroh jemný
- 220 g maslo
- 3 PL kakao
- 250 g práškový cukor
- 1/2 bal prášok do pečiva
- 250 g polohrubá múka
- 1 bal. vanilkový cukor
- 4 ks vajce
Postup receptu:
Tvarohová mramorová bábovka
KOMENTÁRE K RECEPTU