Tip na nedeľný obed | Krémová polievka z pečených paprík a Rezne pod perinou

Opäť prinášame inšpiratívny Tip na nedeľný obed, ktorý vám poradí čo uvariť. Prajeme vám dobrú chuť a príjemný víkend 🙂

 

Polievka: Krémová polievka z pečených paprík

Ingrediencie:
  •  6 ks – jabĺčkové červené paprikyKrémová polievka z pečených paprík
  •  1 ks – konzerva rajčín
  •  1 ks – zemiak
  •  1 ks – cibuľa
  •  1 ks – cesnak
  •  1 ks – zeleninový bujón
  • 1 ČL – červená paprika
  • 2 ČL – worchesterová omáčka
  • z 1/2 ks – citrónová šťava
  • 2 ČL – cukor

 

Postup receptu:
  1. Papriky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte pod rozpálený gril.
  2. Keď začnú černieť, obráťte ich a nechajte sčernieť i z druhej strany.
  3. Po opečení ich pod tečúcou vodou zbavte šúp i jadrovníkov a nakrájajte na kúsky.
  4. V hrnci na troške olivového oleja opražte nadrobno nakrájanú cibuľku cca 3 minúty a potom prihoďte cesnak a červenú papriku.
  5. Premiešajte a po minúte pridajte papriku, rajčiny z konzervy a nadrobno nakrájaný zemiak.
  6. Prilejte cca 8 dcl vody a zeleninový bujón.
  7. Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujte polievku tyčovým mixérom dohladka.
  8. Dochuťte worchestrovou omáčkou, citrónovou šťavou a cukrom, prípadne pridajte čerstvé bylinky (po odstavení z plameňa).
  9. Odporúčam podávať s údeným syrom a mletým čiernym korením.

 

Hlavné jedlo: Rezne pod perinou

Ingrediencie:

Fotorecept Rezne pod perinou

  • 1,2 kg          bravčové karé
  • 200 g          údený syr (strúhaný)
  • 2 nožičky    klobása údená
  • 4 ks               cibuľa (nakrájaná na kolieska)
  • 4 strúčiky   cesnak
  • 1 ks                smotana na varenie
  • 2 PL              horčica
  • soľ
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • tymián
  • mletá červená paprika

 

 

Postup receptu:
Rezne pod perinou

 

Dezert: Tvarohová mramorová bábovka

 

tvarohová mramorovka

Ingrediencie:
  • 250 g     tvaroh jemný
  • 220 g     maslo
  • 3 PL       kakao
  • 250 g     práškový cukor
  • 1/2 bal  prášok do pečiva
  • 250 g     polohrubá múka
  • 1 bal.      vanilkový cukor
  • 4 ks         vajce
Postup receptu:
Tvarohová mramorová bábovka

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *