Špargľové košíčky s kozím syrom

Pridal: Love.muffin, 26.8.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Aktuálna sezónna zeleninka špargľa, veľmi diétna, bohatá na beta-karotén, krv čistiaci efekt, pomáha pri bolesti zubov až po liečbu niektorých foriem rakoviny. Ako uznávané afrodiziakum bola v stredoveku zakázaná v niektorých kláštoroch. No ja Vám ju zakazovať nebudem, práve naopak, chcem Vám nanútiť tieto taštičky z lahodným šparglovým krémom a kozím syrom. Recept je na 12 kusov.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 26.8.2014
Kategorie:
SUROVINY
(275 g) 1 balenielístkové cesto
(zelená) 12 stoniek špargľa
3 ksvajce
125 gmascarpone
soľ
100 gkozí syr
- Lístkové cesto najradšej kupujem už rozvaľkané zrolované v papiery na pečenie.
- Ak máta klasickú hrudku, tak si ju rozvaľkajte na pomúčenej doske na tenko.
- Cesto nakrájame na 12 štvorcov (v priemere asi 8 cm).
- Vezmeme si plech alebo formu na muffiny a každú jamku vystelieme štvorčekom cesta tak, aby rohy presahovali cez okraj.
- Takto nám vzniknú košíčky, ktoré budeme plniť.
- Dáme ich upiecť na 10 minút do predhriatej rúry na 200 stupňov (počas pečenia je vhodné košíčky zaťažiť aby sa nám dno nenafúklo, ale ja som ich upiekla len tak a dno som potom zase "spľasla").
- Medzitým si škrabkou olúpeme stonky špargle, hlavičky odkrojíme.
- Stonky uvaríme vo vriacej osolenej vode asi 6 minút, potom ich hneď vyberieme a schladíme studenou vodou.
- Tak isto uvaríme aj hlavičky, ale iba 3 minúty, lebo sú veľmi krehké.
- Stonky spolu s mascarpone, vajíčkami a trochou soli rozmixujeme ponorným mixérom na nadýchaná krém, ktorým naplníme upečené košíčky.
- Na vrch dáme kozí syr a jednu špargľovú hlavičku.
- Vložíme ich späť do rúry a pečieme ďalších cca 15 minút do zlatista.
- Pred podávaním necháme vychladnúť.
KOMENTÁRE K RECEPTU