Pšenový koláč s čokoládou a ríbezlami

Recept Pšenový koláč s čokoládou a ríbezlami

Pridal: Levandullka in cucin, 14.8.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento koláč je výborný, zdravší a dokonca jednoduchší ,,súrodenec" klasickej bublaniny. Nenechajte sa odradiť zdravou ,,povahou" hlavnej ingrediencie a určite ho vyskúšajte. Zaručujem Vám, že po jeho ochutnaní po bielej múke už nesiahnete :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Levandullka in cucin, 14.8.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

170 gpšeno
(bielka a žĺtky oddelene) 4 ks vajce
150 gcukor
(86) 1/2%čokoláda
(alebo akékoľvek iné letné ovocie)ríbezle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pšeno si uvaríme vo vode (voda by mala siahať cca 1cm nad pšeno).
  2. Kým bude chladnúť, vyšľaháme si žĺtky s cukrom a následne aj bielky na tuhý sneh.
  3. Do žĺtkovej peny vmiešame vychladnuté pšeno, nasekanú čokoládu a nakoniec aj sneh z bielkov.
  4. Všetko zľahka premiešame a vylejeme na pekáč, ktorý vopred vystelieme papierom na pečenie.
  5. Cesto uhladíme a posypeme ovocím.
  6. Pečieme na 180°C cca 20 minút.
Dobrú chuť :-)

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť