NajRecept.sk Dezerty Pšenový koláč s čokoládou a ríbezlami
Pšenový koláč s čokoládou a ríbezlami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Levandullka in cucin    ·   14.8.2014

Pšenový koláč s čokoládou a ríbezlami

Tento koláč je výborný, zdravší a dokonca jednoduchší ,,súrodenec" klasickej bublaniny. Nenechajte sa odradiť zdravou ,,povahou" hlavnej ingrediencie a určite ho vyskúšajte. Zaručujem Vám, že po jeho ochutnaní po bielej múke už nesiahnete :-)

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
170 g
pšeno
(bielka a žĺtky oddelene) 4 ks
vajce
150 g
cukor
(86
) 1/2%čokoláda
(alebo akékoľvek iné letné ovocie)
ríbezle
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pšeno si uvaríme vo vode (voda by mala siahať cca 1cm nad pšeno).
  2. Kým bude chladnúť, vyšľaháme si žĺtky s cukrom a následne aj bielky na tuhý sneh.
  3. Do žĺtkovej peny vmiešame vychladnuté pšeno, nasekanú čokoládu a nakoniec aj sneh z bielkov.
  4. Všetko zľahka premiešame a vylejeme na pekáč, ktorý vopred vystelieme papierom na pečenie.
  5. Cesto uhladíme a posypeme ovocím.
  6. Pečieme na 180°C cca 20 minút.
Dobrú chuť :-)

 

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov