Pikantná kuracina s cuketou
Väčšinou používam kuracie prsia, ale môžete urobiť toto jedlo aj z vykostených stehien ... Spolu s cuketou nám vznikne lahký letný obed, ktorý určite nezaťaží vašu peňaženku, ani žalúdok ... Recept je pre dve osoby.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
200-250 gkuracie prsia
(menšia) 1 kscuketa
cibuľa
chilli paprička
(karička, bambino) 1/2 syr v črievku
soľ
korenie
olej
- Kuracie prsia nakrájame na slížiky.
- Cibuľu (na kocky) zapeníme na 2 PL oleja do sklovita, pridáme k nej na drobno nakrájanú chili papričku.
- Po troške pridávame nakrájané mäso, vždy pred pridaním ďalšieho ho necháme zbelieť. Prečo po troške? Aby nepustilo šťavu ... prestalo by sa opekať a už by sa len dusilo.
- Keď je kuracina orestovaná, hodíme do panvice pokrájanú cuketu, posolíme, pokoreníme a chvíľu spolu podusíme. Chceme, aby cuketa ostala chrumkavá.
- Nakoniec všetko podlejeme troškou vody a vytlačíme do nej polovicu čerievkového syra.
- Necháme ho dokonale rozpustiť.
- Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.
KOMENTÁRE K RECEPTU