Ovocný koláč s ricottou a avokádom
Cez víkend sme mali malú oslavu. V chladničke sa nahromadila ricotta po výrobe syrov, avokádo začalo akosi rýchlo mäknúť, vymyslela som ľahký letný dezert ... Vychladený chutil skvele ...
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
3 ksvajce
3 PLkryštálový cukor
3 PLpolohrubá múka
1 ksvanilkový cukor
1 KLprášok do pečiva
Na plnku:
500 g ricotta alebo tvaroh
1 - 2 ksavokádo
1 kskyslá smotana
1 kssmotana na šľahanie
1 ksželatína
podľa chuti (radšej menej)práškový cukor
višňový kompót
- Z uvedených surovín upečieme piškótu v tortovej forme, necháme ju vychladnúť. Potom vyberieme, prekrojíme na polovicu a oba kúsky polievame šťavou z kompótu. Môžeme potrieť aj kyslejším džemom.
- Potom ju uložíme späť do formy na seba a posypeme vykôstkovanými višňami.
- Ricottu (tvaroh) zmiešame s kyslou smotanou, vyšľahanou šľahačkou, popučeným avokádom, podľa chuti osladíme a vylejeme vopred pripravenú želatínu ... (riadime sa podľa návodu na balení ... ja som použila 20 gramový balíček granulovanej želatíny).
- Plnku vylejeme do formy na pripravenú piškótu a dáme do chladničky stuhnúť do druhého dňa ...
- Potom krájame a servírujeme.
KOMENTÁRE K RECEPTU