Grísová dobrota
Však ste už dávno nejedli krupicovú kašu ? :) A je to také jednoduché - naliať mlieko, pridať pár lyžíc detskej krupice, trošku cukru, uvariť a ľahká večera je na svete. Voňavá, horúca, pokvapkaná maslom, posypaná škoricou, či grankom. Toto je ďalšia možnosť na využitie detskej krupice - ako dezert na studeno.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
1 Lmlieko
11 PLdetská krupica
6 PLkryštálový cukor
80 gmaslo
100 ghrozienka
sekanéorechy
Na puding:
0,5 lmlieko
1 ks (čokoládový)puding
1 PLkryštálový cukor
Na dozdobenie:
šľahačka
ovocie
- Do 1 litra mlieka dáme naboptnať detskú krupicu.
- Kým sa krupica močí, uvaríme puding bežným spôsobom.
- Potom za stáleho miešania privedieme mlieko s krupicou do varu, pridáme cukor, nakrájané maslo, hrozienka a oriešky.
- Chvíľu spolu povaríme kým sa maslo celkom nerozpustí.
- Sklenenú formu, môže byť aj obyčajná sklenená misa, vypláchneme studenou vodou, vylejeme do nej krupicovú zmes a lyžicou kladieme kôpky pudingu.
- Ten vidličkou potom vmiešame - snažíme sa vytvoriť mramorový efekt. Dáme vychladiť.
- Po dokonalom vychladení opatrne vyklopíme na tanier.
- Krájame nožom namočeným v horúcej vode. Servírujeme ozdobené šľahačkou, ovocím, polejeme ovocnou šťavou alebo sirupom ... podľa chuti ... :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU