NajRecept.sk Zavaraniny Fotorecept | Jablká vo vlastnej šťave
Fotorecept | Jablká vo vlastnej šťave
Fotorecept | Jablká vo vlastnej šťave
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   8.8.2014

Fotorecept | Jablká vo vlastnej šťave

Je sezóna skorých bielych jabĺk a každý rok si ich takto pozaváram na zimu ... na štrúdle, pité, žemlovky ...

Suroviny
jablká
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Používam padané jablká. Najskôr ich umyjem
  2. Jablká nešúpem, vykrojím leni otlčené miesta. Strúham dookola iba zdravé jablko - aj so šupkou.
  3. Nastrúhanú masu dobre vyžmýkam.
  4. A natlačím do pohárov, treba z nich vytlačiť vzduch.
  5. Ešte precedím šťavu z jabĺk - je to 100% šťava, výborná od smädu, dobre vychladená, alebo si z nej môžete urobiť rôsol
  6. Jablká sú natlačené v pohároch, už ich len zavíčkujem a sterilizujem. 10 min. pri 95 C
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár