Fotorecept | Jablká vo vlastnej šťave

Fotorecept | Jablká vo vlastnej šťave

Pridal: klaura, 8.8.2014

Kategorie: Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je sezóna skorých bielych jabĺk a každý rok si ich takto pozaváram na zimu ... na štrúdle, pité, žemlovky ...

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 8.8.2014

Kategorie: Zavaraniny

SUROVINY

jablká

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Používam padané jablká. Najskôr ich umyjem
  2. Jablká nešúpem, vykrojím leni otlčené miesta. Strúham dookola iba zdravé jablko - aj so šupkou.
  3. Nastrúhanú masu dobre vyžmýkam.
  4. A natlačím do pohárov, treba z nich vytlačiť vzduch.
  5. Ešte precedím šťavu z jabĺk - je to 100% šťava, výborná od smädu, dobre vychladená, alebo si z nej môžete urobiť rôsol
  6. Jablká sú natlačené v pohároch, už ich len zavíčkujem a sterilizujem. 10 min. pri 95 C
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť