Citrónový cheesecake s ovocím

Recept Citrónový cheesecake s ovocím

Pridal: Love.muffin, 29.8.2014

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ďalší recept z oslavy - povedala som si, že bude treba niečo svieže a ovocné. Túto kombináciu si zvolil môj drahý - citrónový cheesecake s ovocím na vrchu. Zo stola zmizol ako prvý :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 29.8.2014

Kategorie: Torty

SUROVINY

(jemné) 200 gBebe keksy
(izbovej teploty) 125 gmaslo
(Philadelphia, Linessa...) 250 gcream cheese
250 gmascarpone
200 gpráškový cukor
3 ks + 1 žĺtkovajce
2 PLvanilkový extrakt
(preosiata) 2 PLmúka
(BIO, potrebujeme šťavu i kôru) 1 kscitrón
(citrónový krém)lemon curd
(na zdobebnie) ovocie
1 baleniezlatý klas

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Tortovú formu si poriadne vymažeme maslom a dno môžeme vystlať papierom na pečenie.
  2. Sušienky si rozmixujeme na jemný prášok.
  3. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku.
  4. Rukami poriadne vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy a poriadne utlačíme, tak aby okraje boli vysoké.
  5. Korpus dáme zatiaľ do chladničky.
  6. V miske si vymiešame cream cheese s mascarpone, pridáme cukor, vanilku, múku a po jednom vajíčka.
  7. Nakoniec do cesta vmiešame šťavu z citróna a nastrúhanú kôru.
  8. Plnku nalejeme na korpus a pečieme vo vodnom kúpeli cca 60 minút na 165-170 stupňov.
  9. Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala.
  10. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
  11. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť.
  12. Na vrch natrieme riadnu vrstvu lemon curd (recept na citrónový krém nájdete aj TU ).
  13. Do krému napicháme celé kúsky ovocia (maliny, jahody, čučoriedky...).
  14. Pár kúskov ovocia odšťavíme, pridáme 3-4 dcl vody, v ktorej si rozmiešame zlatý klas.
  15. Zmes dáme variť, za stáleho miešania, kým nezačne hustnúť.
  16. Odstavíme a necháme vychladiť, občas premiešame a nakoniec nalejeme na ovocie.
  17. Hotový cheesecake dáme do chladničky na niekoľko hodín.
  18. Krájajte tenké kúsky, je poriadne sýty.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť