Syrový koláč

Pridal: moj sladky svet, 1.7.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
K upečeniu ma inšpirovala talianska focaccia so štyrmi druhmi syra, ktorú zbožňujem. Nemám rada syr gorgonzola, ale tento koláč si ho jednoducho do kombinácie syrov pre výslednú chuť žiada.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 1.7.2014
Kategorie:
SUROVINY
Cesto:
0,5 kghladká múka
250-300 mlvoda
40 mlolivový olej
pol kockydroždie
soľ
Plnka:
15%syr Feta
15%syr Gorgonzola
30%syr Mozzarella
40%syr Stracchino (mäkký syr kyslastej chuti)
Pomer syrov si ale môžete zmeniť podľa vašich chutí.
- Zo surovín na cesto vymiesime cesto.
- Necháme dobre vykysnúť.
- Formu na pečenie potrieme olivovým olejom a roztlačíme prstami do nej cesto.
- Potrieme ho znovu olivovým olejom.
- Poukladáme na vrch syry.
- Pečieme pri 180-200 °C.
KOMENTÁRE K RECEPTU