Šišky s džemom

Recept Šišky s džemom

Pridal: Just Delicious, 18.7.2014

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Kysnuté cesto:

500 ghladká múka
30 gpráškový cukor
30 gmaslo
1 ksvajce celé
2 ksžĺtok
200 - 250 mlmlieko
30 gdroždie
3 PLrum
štipkasoľ
z 1 kscitrónová kôra
troškuvanilkový cukor
na vysmážanieolej

Plnka:

podľa chutidžem

Bielková pena:

2 ksbielok
práškový cukor
kyslejšídžem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na pomúčenej doske vyvaľkáme vykysnuté cesto na hrúbku cca. 0,5 cm.
  2. Väčším vykrajovátkom naznačíme kolieska a 1/2 z nich aj vykrojíme.
  3. Na naznačené kolieska dáme lyžičku džemu, prikryjeme vykrojeným kolieskom a opatrne vykrajíme pohárom s trošku menším priemerom ako malo vykrajovátko. Pohár nám pekne stlačí a spojí okraje.
  4. Cesto, ktoré zostane z vykrojených koliesok znovu spracujeme a robíme ďalšíe šišky.
  5. Naplnené šišky ukladáme na pomúčenú dosku a necháme ešte 20-25 minút podkysnúť.
  6. Vysmážame rovnako ako donutky. Hornú stranu vkladáme do oleja a smažíme na miernom plameni 1,5-2 minúty z každej strany do zlatista.
  7. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Bielková pena 
  1. Bielky vyšľaháme dotuha.
  2. Počas šľahanie postupne zašľahávame práškový cukor a džem (vyhodný kyslejší) podľa chuti.

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť