Šišky s džemom

Pridal: Just Delicious, 18.7.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Just Delicious, 18.7.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc
SUROVINY
Kysnuté cesto:
500 ghladká múka
30 gpráškový cukor
30 gmaslo
1 ksvajce celé
2 ksžĺtok
200 - 250 mlmlieko
30 gdroždie
3 PLrum
štipkasoľ
z 1 kscitrónová kôra
troškuvanilkový cukor
na vysmážanieolej
Plnka:
podľa chutidžem
Bielková pena:
2 ksbielok
práškový cukor
kyslejšídžem
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme vykysnuté cesto na hrúbku cca. 0,5 cm.
- Väčším vykrajovátkom naznačíme kolieska a 1/2 z nich aj vykrojíme.
- Na naznačené kolieska dáme lyžičku džemu, prikryjeme vykrojeným kolieskom a opatrne vykrajíme pohárom s trošku menším priemerom ako malo vykrajovátko. Pohár nám pekne stlačí a spojí okraje.
- Cesto, ktoré zostane z vykrojených koliesok znovu spracujeme a robíme ďalšíe šišky.
- Naplnené šišky ukladáme na pomúčenú dosku a necháme ešte 20-25 minút podkysnúť.
- Vysmážame rovnako ako donutky. Hornú stranu vkladáme do oleja a smažíme na miernom plameni 1,5-2 minúty z každej strany do zlatista.
- Po upečení posypeme práškovým cukrom.
- Bielky vyšľaháme dotuha.
- Počas šľahanie postupne zašľahávame práškový cukor a džem (vyhodný kyslejší) podľa chuti.
KOMENTÁRE K RECEPTU