Šampiňóny plnené restovanou zeleninou, zapečené s mozzarellou

Šampiňóny plnené restovanou zeleninou, zapečené s mozzarellou

By 9. júla 2014

Kúpil som krásne veľké šampiňóny a tak som sa rozhodol, že ich naplním. Mal som doma naozajstné paradajky, také čo aj chutia ako paradajky, nie len vyzerajú...mladý cesnak, papriku a mozzarellu.

Instructions

  1. Hlavičky šampiňónov som posolil a dochutil čerstvo mletým korením, dal som ich na plech s papierom na pečenie a šupol do vyhriatej rúry (180°C) asi na 20 minút, ale predtým som ich zbavil nožičiek.
  2. Nakrájanú cibuľu som orestoval na olivovom oleji, potom som k nej pridal nakrájaný cesnak a nožičky šampiňónov.
  3. Po chvíľke na kocky nakrájanú papriku a restoval som to spolu asi 15 minút. Dochutil som soľou a keď som to odstavil, pridal som nakrájané olivy.
  4. 20 minút ubehlo, tak som z rúry vybral upečené hlavičky a vylial som z nich vodu, ktorú pustili.
  5. Do každej hlavičky som dal lyžicu orestovanej zeleniny a na vrch poriadny kúsok mozzarelly  a zase som to dal do rúry, ale teraz pod gril.
  6. Zapieklo sa to asi za 7 minút a vôbec mi nevadilo, že syr sa roztiekol aj vedľa...bol výborný 🙂

Šampiňóny plnené restovanou zeleninou, zapečené s mozzarellou

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *