Šampiňóny plnené restovanou zeleninou, zapečené s mozzarellou

Recept Šampiňóny plnené restovanou zeleninou, zapečené s mozzarellou

Pridal: S varechou v ruke, 9.7.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kúpil som krásne veľké šampiňóny a tak som sa rozhodol, že ich naplním. Mal som doma naozajstné paradajky, také čo aj chutia ako paradajky, nie len vyzerajú...mladý cesnak, papriku a mozzarellu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 9.7.2014

Kategorie:

SUROVINY

veľké šampiňóny
cibuľa
cesnak
paradajka
paprika
zelené olivy
mozzarella
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hlavičky šampiňónov som posolil a dochutil čerstvo mletým korením, dal som ich na plech s papierom na pečenie a šupol do vyhriatej rúry (180°C) asi na 20 minút, ale predtým som ich zbavil nožičiek.
  2. Nakrájanú cibuľu som orestoval na olivovom oleji, potom som k nej pridal nakrájaný cesnak a nožičky šampiňónov.
  3. Po chvíľke na kocky nakrájanú papriku a restoval som to spolu asi 15 minút. Dochutil som soľou a keď som to odstavil, pridal som nakrájané olivy.
  4. 20 minút ubehlo, tak som z rúry vybral upečené hlavičky a vylial som z nich vodu, ktorú pustili.
  5. Do každej hlavičky som dal lyžicu orestovanej zeleniny a na vrch poriadny kúsok mozzarelly  a zase som to dal do rúry, ale teraz pod gril.
  6. Zapieklo sa to asi za 7 minút a vôbec mi nevadilo, že syr sa roztiekol aj vedľa...bol výborný :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť