Ríbezľová bublanina

Ríbezľová bublanina

By 21. júla 2014

Keď sa mi nechce vymýšľať s pečením, tak spravím bublaninu. Je super v tom, že sa dá kombinovať s rôznym ovocím. Tým pádom nikdy nemusí byť rovnaká, a to je to čarovné 🙂 V tomto prípade sa v chladničke potulovali čierne a červené ríbezle spolu s egrešmi. Hneď som vedela čo s nimi... 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Oddelíme si bielky od žĺtok.
  2. Vyšľaháme bielky.
  3. K žĺtkam pridáme práškový cukor a vyšľaháme do hladka.
  4. Pridáme múku, mlieko, olej, prášok do pečiva a sódu.
  5. Dobre premiešame, kým sa suroviny nespoja.
  6. Do cesta pridáme vyšľahané bielka.
  7. Zľahka premiešame (nie veľa, aby cesto ostalo nadýchané)
  8. Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  9. Na pripravený plech rozlejeme cesto.
  10. Umyté ovocie posypeme dvoma polievkovými lyžicami práškového cukru, aby ovocie nekleslo do cesta.
  11. Bublaninu pečieme v predhriatej rúre na 175°-200° približne 25-30 minút.
  12. Cesto je dôležité sledovať.
  13. Cesto odtestujeme pichnutím špáradla do stredu plechu. Ak sa cesto neprilepí, bublanina je hotová.

Už len nechať vychladnúť, poprášiť práškovým cukrom a hor sa do mlsania 🙂

ríbezlová bublanina

 

Print

 

 



Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Jedna odpoveď pre Ríbezľová bublanina

  1. Andrea

    No neviem ci sa autor tohto receptu nesekol pri množstve cukru. To 400g zostala len hrdá. Nič hladke

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *