Ríbezľová bublanina
Keď sa mi nechce vymýšľať s pečením, tak spravím bublaninu. Je super v tom, že sa dá kombinovať s rôznym ovocím. Tým pádom nikdy nemusí byť rovnaká, a to je to čarovné :) V tomto prípade sa v chladničke potulovali čierne a červené ríbezle spolu s egrešmi. Hneď som vedela čo s nimi... :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
4 ksvajcia
400 gpráškový cukor
2 dclolej
3 dclmlieko
500 gpolohrubá múka
1 balenie prášok do pečiva
štipkasóda bikarbóna
4 hrste (červené aj čierne)ríbezle
hrsťegreše
- Oddelíme si bielky od žĺtok.
- Vyšľaháme bielky.
- K žĺtkam pridáme práškový cukor a vyšľaháme do hladka.
- Pridáme múku, mlieko, olej, prášok do pečiva a sódu.
- Dobre premiešame, kým sa suroviny nespoja.
- Do cesta pridáme vyšľahané bielka.
- Zľahka premiešame (nie veľa, aby cesto ostalo nadýchané)
- Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Na pripravený plech rozlejeme cesto.
- Umyté ovocie posypeme dvoma polievkovými lyžicami práškového cukru, aby ovocie nekleslo do cesta.
- Bublaninu pečieme v predhriatej rúre na 175°-200° približne 25-30 minút.
- Cesto je dôležité sledovať.
- Cesto odtestujeme pichnutím špáradla do stredu plechu. Ak sa cesto neprilepí, bublanina je hotová.
KOMENTÁRE K RECEPTU