Ríbezľová bublanina

Recept Ríbezľová bublanina

Pridal: barborka, 21.7.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď sa mi nechce vymýšľať s pečením, tak spravím bublaninu. Je super v tom, že sa dá kombinovať s rôznym ovocím. Tým pádom nikdy nemusí byť rovnaká, a to je to čarovné :) V tomto prípade sa v chladničke potulovali čierne a červené ríbezle spolu s egrešmi. Hneď som vedela čo s nimi... :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 21.7.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

4 ksvajcia
400 gpráškový cukor
2 dclolej
3 dclmlieko
500 gpolohrubá múka
1 balenie prášok do pečiva
štipkasóda bikarbóna
4 hrste (červené aj čierne)ríbezle
hrsťegreše

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Oddelíme si bielky od žĺtok.
  2. Vyšľaháme bielky.
  3. K žĺtkam pridáme práškový cukor a vyšľaháme do hladka.
  4. Pridáme múku, mlieko, olej, prášok do pečiva a sódu.
  5. Dobre premiešame, kým sa suroviny nespoja.
  6. Do cesta pridáme vyšľahané bielka.
  7. Zľahka premiešame (nie veľa, aby cesto ostalo nadýchané)
  8. Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  9. Na pripravený plech rozlejeme cesto.
  10. Umyté ovocie posypeme dvoma polievkovými lyžicami práškového cukru, aby ovocie nekleslo do cesta.
  11. Bublaninu pečieme v predhriatej rúre na 175°-200° približne 25-30 minút.
  12. Cesto je dôležité sledovať.
  13. Cesto odtestujeme pichnutím špáradla do stredu plechu. Ak sa cesto neprilepí, bublanina je hotová.
Už len nechať vychladnúť, poprášiť práškovým cukrom a hor sa do mlsania :)

     
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť