Pozrite si ako varia staré mamy na celom svete

Recept Pozrite si ako varia staré mamy na celom svete

Pridal: zuzana jariabekova, 22.7.2014

Kategorie: Tipy a triky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pozrite si ako varia staré mamy na celom svete

Taliansky fotograf Gabriel Galimberti vo svojej zaujímavej sérii fotografií zachytil babičky z rôznych kútov sveta s jedlami, ktoré pripravujú pre svoje rodiny.  Ako iste všetci  vieme, všetky babičky majú potrebu starať sa o stravovanie svojich vnúčat. Jeho projekt s názvom "Lahôdky z lásky" propagoval v 58 rôznych krajinách, kde fotografoval staré mamy predtým, než začali variť a potom ich finálne výtvory. V každom jedle, ktoré pripravili, je vidieť, že do jeho prípravy vložili nielen energiu ale tiež i lásku. Gabriel hovorí, že vďaka svojej vlastnej babičke dostal tento skvelý nápad. Predtým než fotograf odišiel na ďalekú cestu po krajinách, jeho babička mu na rozlúčku pripravila jeho obľúbené jedlo - Raviolli. Jej najväčšou starosťou však bolo, čo bude jej vnuk jesť na výlete a tak jej povedal: " Vieš babi, na celom svete existuje mnoho ďalších babičiek a väčšina z nich sú taktiež výborné kuchárky. Požiadam ich, aby navarili aj pre mňa, preto sa nemusíš  o mňa báť." "Lahôdky z lásky " nie sú prvým fotografickým projektom, ktorý Galimberti predstavil. Môžete si ho pamätať napríklad aj zo sérií "Toy story", kde fotil deti z celého sveta s ich najobľúbenejšími, najcennejšími a najmilšími hračkami. Tešíme sa, akú tému sa Gabriel rozhodne zdokumentovať nabudúce. Jedna vec však ostáva rovnaká: Gabriel určite vie, ako zachytiť  starostlivý pocit, ktorý zažijeme práve u tých našich babičiek :-) Napíšte nám aké jedlo vám najradšej pripravuje vaša babička?  

Arménsko, Tolma (Hovädzie a ryža zabalená do listov viniča)

Haiti (Jahňa v kreolskej omáčke)    

Malawi, Finkubala (Húsenice v paradajkovej omáčke)

   

Maroko, Bat Bot (Berberský chlieb pečený na panvici)

   

Taliansko (Mangold s ricottou ravioli a mäsovou omáčkou)

   

Filipíny, Kinunot (Žralok v Kokosovej polievke)

   

Kajmanské ostrovy (Honduraská Iguana s ryžou a fazuľou)

   

Libanon, Mjadara (Ryža a šošovicový krém)

   

Čína, Hui Guo Rou (Dvakrát varené bravčové mäso so zeleninou)

   

India (Kuracie Vindaloo)

   

Lotyšsko (Sleď so zemiakmi a cottage cheese)

   

Zimbabwe, Sadza (Biela kukuričná múka a tekvicové listy varené v arašidovom masle)

   

Brazília (Feijoada Light)

   

Alžírsko (Kuracie mäso a zelenina CuosCous)

   

Turecko, Karniyarik (Mäkký Baklažán s mäsom a zeleninou)

   

Kanada (Bizón na hubovej omáčke)

   

Bolívia, Queso Humacha (Zelenina s čerstvým syrom)

   

Keňa, Mbogo a Orgali (Biela ovsená polenta so zeleninou a kozou)

   

Argentína, asado Criollo (Zmixované mäso s barbecue)

   

Egypt, Kuoshry (Cestoviny, ryža a strukoviny)

   

Thajsko, Kai Yat Sai (Plnená omeleta)

   

Španielsko, Asadura de Cordero Lecca con Arroz (Jahňacie vnútornosti s ryžou)

   

Etiópia (Enjera s Churro a zeleninou)

   

Island, Kjotsùpa (Jahňacie a zeleninová polievka)

   

Nórsko, Kjottsuppe (Islandské býčie mäso a zeleninová polievka)

   

Zanzibar, Wali, Mchuzina Mbogamboga (Ryža, ryby a zelenina v Green Mango omáčke)

  Zdroj: gabrielegalimberti.com
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť