Linecké koláčiky plnené punčovou plnkou

Pridal: moj sladky svet, 3.7.2014
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zase jeden druh koláčikov pochádzajúcich z Talianska. Neapol a Sicília sú miesta, ktoré bez ochutnania určitých sladkých špecialít nemožno obísť. A tieto "biscotti napoletani" pochádzajú práve z Neapolu. V ich recepte ale robia plnku výlučne z višní. Sirup, marmeláda, likér - všetko je višňové. Dokonca do plnky pridávajú kúsky višní. Ja som si ale recept zase trošku upravila na môj spôsob. Pripravíme si linecké cesto. Ak nemáte svoj recept, jeden nájdete na tomto linku.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 3.7.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
350 gpiškótové cesto
Na plnku:
250 gmarmeláda z čerstvého ovocia (malinová, jahodová, višňová..)
2 PLkakao
2 PLrum
trochu punčovej arómy
1 PLcitrónový sirup
1 PLpomarančový sirup
2 PLmalinový sirup
Na polevu:
120 gpráškový cukor
1 ksbielok
- Piškótové cesto polámeme na malé kúsky.
- Spolu s ostatnými surovinami dobre premiešame.
- Dobré je všetko spolu rozmixovať, dostaneme tak hladkú masu.
- Linecké cesto rozvaľkáme na obdĺžniky rozmerov asi 10x25 cm.
- Stred naplníme plnkou.
- Zvinieme z oboch strán a otočíme spojom nadol.
- Nakrájame na 1,5 cm plátky a potrieme polevou (rozmiešaný bielok s cukrom).
- Poukladáme oddelené od seba na plech s papierom na pečenie.
- Pečieme pri 180°C asi 15-18 minút.
- Koláčiky sa nemusia hneď skonzumovať, vydržia niekoľko dní. Kto má rád, môže do plnky pridať aj mleté orechy.
- Vrch koláčikov môžeme tiež pred pečením trochu nakrojiť a rez naplniť lekvárom.
KOMENTÁRE K RECEPTU