Kura pečené na citrónoch, cesnaku, zemiakoch a špargli

Recept Kura pečené na citrónoch, cesnaku, zemiakoch a špargli

Pridal: Levandullka in cucin, 15.7.2014

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zbožňujem jedlá z jedného pekáča. Ich chuť vždy príjemne prekvapí a ak spojíte chute domáceho kuraťa, čerstvej BIO špargle, sviežich citrónov, voňavého cesnaku a zemiakov, vyjde vám z toho dokonalý nedeľný obed za ktorý by ste sa nemuseli hanbiť ani pred vzácnou návštevou :-) Suroviny sú na dve porcie

FOTKA OD VÁS

Pridal: Levandullka in cucin, 15.7.2014

Kategorie: Mäso

SUROVINY

2 kskuracie stehná vykostené
4 väčšie kusyzemiaky
1 kscitrón
10 kszelená špargľa
6 - 8 strúčikovcensak
1 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a spolu s očisteným cesnakom dáme do pekáča.
  2. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou šťavy z citróna, lyžicou oleja a dobre premiešame.
  3. Citrón prekrojíme a pridáme k zemiakom.
  4. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C na 15 minút.
  5. Následne k zemiakom pridáme aj kura a špargľu.
  6. Kura posypeme soľou a mletou chili papričkou a dáme piecť na cca 35-40 minút prykryté alobalom.
  7. Po uplynutí tohto času vyskúšame, či je kura mäkké a ak áno, necháme ho odokryté dopiecť cca 10-15 minút.
Dobrú chuť!
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť