Kura pečené na citrónoch, cesnaku, zemiakoch a špargli

Kura pečené na citrónoch, cesnaku, zemiakoch a špargli

By 15. júla 2014

Zbožňujem jedlá z jedného pekáča. Ich chuť vždy príjemne prekvapí a ak spojíte chute domáceho kuraťa, čerstvej BIO špargle, sviežich citrónov, voňavého cesnaku a zemiakov, vyjde vám z toho dokonalý nedeľný obed za ktorý by ste sa nemuseli hanbiť ani pred vzácnou návštevou 🙂

 

Suroviny sú na dve porcie

Ingredients

Instructions

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a spolu s očisteným cesnakom dáme do pekáča.
  2. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou šťavy z citróna, lyžicou oleja a dobre premiešame.
  3. Citrón prekrojíme a pridáme k zemiakom.
  4. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C na 15 minút.
  5. Následne k zemiakom pridáme aj kura a špargľu.
  6. Kura posypeme soľou a mletou chili papričkou a dáme piecť na cca 35-40 minút prykryté alobalom.
  7. Po uplynutí tohto času vyskúšame, či je kura mäkké a ak áno, necháme ho odokryté dopiecť cca 10-15 minút.
Dobrú chuť!
Kura pečené na citrónoch, cesnaku, zemiakoch a špargli
Print

 

 

Môj blog: www.levandullka.blogspot.sk


Kontakt na mňa: martina.bellay@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *