Krúpová polievka

Pridal: Daniela, 17.7.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Krúpy mám stále doma, hlavne kôli tejto polievke ( v poslednom čase ich meliem aj do chleba spolu s pohankou, tak o dôvod viac nezanedbať zásoby). Doma sme ju robievali s údeným mäsom, ale mám vyskúšané, že aj bez neho je to lahôdka. Navyše, ak máte krúpy, tak na 90% máte doma aj zbytok – koreňová zelenina, soľ, čierne korenie a mletá paprika – viac netreba.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Daniela, 17.7.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
4 stredne veľké kusyzemiaky
1 ksmrkva
1/2 kszeler
1 kspetržlen
1 PLolej
1 KLčervená paprika
1 šálka (nemusí byť)červená šošovica
soľ
čierne korenie
vňaťpetržlen
ligurček
zeler
1 šálkajačmenné krúpy
- Maslo rozpustíme v oleji a pomaly na ňom opečieme na kocky nakrájané očistené zemiaky a zeleninu.
- Až sa na dne kastróla vytvorí krusta, prisypeme lyžičku červenej papriky, premiešame a rýchlo zalejeme vodou (paprika pri vysokých teplotách horkne).
- Osolíme, okoreníme, pridáme šošovicu a necháme chvíľu variť. Čas závisí na veľkosti kociek.
- Medzitým prepláchneme krúpy, zalejeme vodou, osolíme a necháme chvíľu variť. Podľa veľkosti to trvá cca 15 minút, zlejeme cez sito a prepláchneme čistou vodou.
- Pridáme k mäkkej zelenine, privedieme k varu a je takmer hotovo.
- Úplne na záver posypeme nasekanými bylinkami a môžeme jesť.
KOMENTÁRE K RECEPTU