Koláč s makom, smotanou a jahodami

Recept Koláč s makom, smotanou a jahodami

Pridal: Zuzka, 4.7.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Začínam oprašovať všetky svoje nachystané recepty s jahodami, malinami, čučoriedkami a iným sezónnym ovocím, ktoré je teraz dostať na trhu. No, čo sa trhu týka, je to super. Cez víkend som tam zavítala hneď ráno, ešte menej ľudí tam bolo, prešla som sa a nakúpila samé dobroty. Urobila som zeleninovú polievku z jarnej zeleninovej nádielky, pripravila džem z rebarbory na zimu, no a nakoniec sladká bodka na záver, voňavé červené jahody...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 4.7.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

200 grozpustené maslo
105 g hladká celozrnná múka
120 ghladká pšeničná múka
1 ČLprášok do pečiva
3 PLmletý mak
4 ksvajce
200 ghnedý cukor
1 KLvanilkový extrakt
170 g grécky jogurt
500 gkyslá smotana
práškový cukor
350 gjahody

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmiešala som obe múky, prášok do pečiva a mak v jednej miske.
  2. Celé vajíčka s cukrom som vyšľahala mixérom do penista. Pomaly som prilievala rozpustené maslo a vanilkový extrakt. Pridala som múku a vymiešala som suroviny do kompaktného cesta.
  3. Cesto som vyliala do vymastenej tortovej formy. Pri 175 stupňoch som základ  koláča nechala piecť cca 35 minút do zlatista. Koláč som vytiahla z rúry a nechala úplne vychladnúť.
  4. Na krém som zmiešala kyslú smotanu s jogurtom a pridala som trošku práškového cukru na osladenie.
  5. Úplne vychladnutý korpus som prekrojila, skoro všetku smotanu som natrela na spodný diel korpusu, na krém som položila pokrájané jahody na plátky. Základ som prikryla druhou časťou korpusu, vrch som potrela zbytkom smotany a dala jahody, ktoré ostali.
  6. Koláč som nekrájala hneď, nechala som ho pár hodín stuhnúť v chladničke.
No a teda koláč je jedna veľká paráda! Zmizol hneď...
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť